Birželio 4-osios rytą mokiniai ir mokytojai pėsčiomis leidosi į 9 km kelią link Šilinės girininkijos. Atvykę stovyklos dalyviai burtų keliu buvosuskirstyti į komandas – gentis. Suskirsčius jie turėjo atlikti įvairias „team building“ užduotis, kurios padėjo geriau susipažinti.

Turėdami laisvo laiko, mokiniai dalyvavo tinklinio varžybose, žaidė futbolą, „Karštą bulvę“.

Besileidžiant saulei ir atėjus vakarui stovyklautojai gavo galimybę žaisti „Bado žaidynes“ – gan grubų, tačiau labai linksmą ir įdomų žaidimą. Taip pat vyko ir orientacinės varžybos, kurios parodė, kuri komanda galvoja bei orientuojasi greičiausiai. Po to visi galėjo atsikvėpti, atsigerti arbatos ir pasišildyti prie laužo, kuris degė visą naktį.

Pasibaigus stovyklai, organizatoriai išgirdo nemažai pagyros žodžių. Viena iš stovyklos dalyvių Klaudija sako: „Stovykla „Pirmokų žaidynės 2015“ buvo puiki proga pabėgti nuo miesto šurmulio, susipažinti su kitais gimnazijos pirmokais.“ Kitai stovyklautojai Kornelijai ši stovykla – įsimintiniausias dalykas šiais mokslo metais. Daugelis dalyvių norėtų, kad ši stovykla būtų rengiama ir kitais metais.

Stovyklos organizatoriai nori tarti „ačiū“ visiems dalyviams, nepabūgusiems 9 km kelionės ir iššūkių, mokytojams, kurie patikėjo šia idėja ir sutiko šią stovyklą prižiūrėti, Šilinės girininkijos girininkui B. Ambrozui už tai, kad leido šią stovyklą rengti Šilinės girininkijoje bei LTOK už tai, kad finansavo šį projektą.