Turtai padvigubėjo, jei ne patrigubėjo

Materialinis turtas Sovietų Sąjungoje buvo paskirstytas pagal griežtą, gerai struktūrizuotą sistemą. Todėl gyvavo gana rimti nepelnyto praturtėjimo galimybių apribojimai. Suprantama, jie buvo taikomi ir eiliniams sovietiniams piliečiams, kurie gyveno tik iš atlyginimų, ir užimantiems įvairaus lygio nomenklatūrines pareigas. Tačiau, kad nekiltų noras praturtėti ir tapti milijonieriais visuomenės, taigi ir valstybės, sąskaita, juos nuolat stebėjo pirmiausia NKVD, paskui KGB ir, žinoma, OBHSS (Kovos su socialistinio turto grobstymu skyrius), rašo novate.ru.

Bet, kaip sakoma, yra taisyklė, yra ir išimčių, kurių ypač gausu buvo Sovietų Sąjungos laikais. Kad ir kaip keistai tai skambėtų, bet tapti milijonierėmis labiau norėjo moterys. Tarp jų buvo aukštų pareigūnų, aukštesnes pareigas ėjusių prekybos darbuotojų, nemažai kūrybinei inteligentijai priklausiusių asmenų žmonos. Tokios moterys save laikė „aukštosios visuomenės damomis“.

„Pirmiausiai tai buvo kūrybos žmonės, talentai: artistai, dailininkai, rašytojai, kompozitoriai, – sakė architektūros istorikas, mokslo ir literatūros kūrinių autorius Sergejus Zagrajevskis interviu NTV. – Tada jie gaudavo didelius atlyginimus. Vien ko vertos buvo Stalino premijos. Į šį rojų pateko ir kelios žinomos artistės, kurios rengdavo pasirodymus Kremliuje.“

Anot jo, viena jų –

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)