Socialinis verslas šiek tiek skiriasi nuo įprasto verslo. Įprastas verslas siekia maksimalizuoti pelną, tuo tarpu pagrindinė socialinio verslo užduotis yra socialinių visuomenės problemų sprendimas. Tai yra verslo modelis, kurio pagrindinis tikslas yra ne tik gauti naudos, bet ir daryti tam tikrą socialinį poveikį ar didinti bendruomenės gerovę. Socialinis verslas siekia spręsti tokias socialines problemas, kaip skurdas, nedarbas, švietimo trūkumai, aplinkos taršą, ligų prevencija ir pan.

Tai gali būti pasiekta per skirtingus veiklos metodus, tokius kaip sveikų maisto produktų pardavinėjimas palyginus nedidelėmis kainomis žmonėms su nedidelėmis pajamomis ar, tarkim, teikiant švietimo paslaugas ir mokymus neįgaliems žmonėms. Socialiniai verslai įdarbina socialiai pažeidžiamas žmonių grupes, pavyzdžiui, nepasiturinčiuosius, senjorus, daugiavaikių šeimų narius, neįgalius asmenis. Socialinės įmonės gali vykdyti skirtingas programas, skirtas gyventojų gerovei gerinti, tokias kaip būstų suteikimas benamiams arba priemonių teikimas sveikatos priežiūrai atskirose bendruomenėse. Tvarios mados kūrimas – taip pat socialinis verslas.

Taigi socialinis verslumas – tai būdas savo veikla pagerinti aplinkinį pasaulį. Socialiniu verslininku gali tapti bet kas – lytis, amžius ir profesija neturi reikšmės. Svarbiausia turėti idėją ir būti pasirengusiam padėti žmonėms. Toliau skaitykite, ką reikia žinoti apie socialinį verslą, ir kontrolinį patarimų sąrašą tiems, kurie planuoja pradėti savo socialiai reikšmingą verslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją