„Kas yra tradicinė šeima? Tokių nebūna“, – sako Rygos Stradino universiteto Medicinos fakulteto Patologijos katedros docentas, gydytojas ir psichoterapeutas Dainis Balodis. Kodėl seksas liovėsi buvęs viena iš esminių žmonių santykių dalių? Apie tai kalba ne tik D. Balodis, bet ir Rygos Stradino universiteto mokslininkė, socialinės antropologijos ekspertė Diana Kiščenko. Seksualumo klausimus pastaroji aptaria ir savo moksliniuose darbuose, rašytuose dviejuose Nyderlandų universitetuose.

Mitai niekur neprapuolė

D. Kiščenko analizavo šokio ir seksualumo ryšį, dalį savo mokslinių darbų buvo paskyrusi Brazilijos, kuri įvardijama kaip pati seksualiausia pasaulio šalis, studijoms. Žiniasklaida ir turizmo sektorius tikina, kad brazilai – pati seksualiausia tauta pasaulyje. Bet ar tai tiesa? Jeigu patikės šiuo mitu, į Braziliją nuvykusiems turistams teks nusivilti, nes, kalbat apie seksą, ten viskas lygiai taip pat, kaip ir bet kurioje kitoje šalyje.

Tyrimai atskleidė: tai, ką matome žiniasklaidoje, ir realybė, su kuria Brazilijoje susiduria turistai, neretai skiriasi kaip diena ir naktis.