Šampaną patiekė balto vyno taurėje: someljė paaiškino, kodėl padavėją klientė apšaukė nepelnytai, ir dar kiek daug dalykų darome neteisingai
(3)Niekas negimė mokėdamas, todėl neverta drovėtis, jei vyno pažinimo kelionės pradžioje nieko neišmanai apie rūšis, regionus, gamybos procesus ar vynuoges. Gali būti, kad trūksta supratimo, kaip vyną išsirinkti, kiek už jį mokėti, kaip derinti su maistu, kokios temperatūros patiekti, pagaliau, galima užsimiršti, kad ne kiekvienas putojantis vynas yra šampanas, o šaukštelis butelyje – viso labo mitas. Ar „patogu“ vynui ant gartraukio, šaldiklyje ar būti skiedžiamam vandeniu? Ar viskas gerai užsukamu kamščiu uždarytam vynui? Galų gale, jei taurės, ypač vadinamoji tulpė ar fleita, yra atgyvena, o plačios skirtos saldžiam putojančiam vynui, iš ko šiandien gerti šampaną? Kadangi kvailų klausimų nėra, į visus juos atsako vyno ir šampano žinovė, moterų vyno būrelio kūrėja, knygos „Wine Diary“ autorė Greta Buterlevičienė. Ji dalijasi kertinėmis taisyklėmis, kaip net nesant visažiniu būti ne iš kelmo spirtam.