Kažkada „kondensuotas pienas“, kartu su keke žalių bananų, konservuotais žirneliais „Globus“ ir keliais majonezo stiklainiukais, buvo dedami į spec. paketus, kuriuos žmonės gaudavo tik Naujųjų metų šventei. O kai kuriuos produktus ar skanėstus labiau prisimename tik dėl to, kad nebuvo iš ko rinktis. Irisai, virto cukraus saldainiai, buvo tokie tamprūs, jog raudavo dantų plombas. „Paršiuko Čiuko“ kramtoji guma turėjo skonį, kuris trukdavo gal kokias pirmas 10 sekundžių. Nors vaisiniai ledai po 6 kapeikas būdavo išgraibstomi ledų kioskuose per kelias minutes, dabar tai laikytumėm tik šaldytu vandeniu su šiek tiek sirupo. Buvo dar įtartinų moteriškių prie parduotuvių ir bažnyčių pardavinėjami saldainiai gaideliai, apie kurių ruošimo namudinę higieną nesinori net pagalvoti.
2022.08.11 16:31
Tarybiniai „skanėstai“, kuriuos ne visi nori prisiminti. Ar valgytumėt dabar?
(70)www.DELFI.lt
FOTO:
Deficitinė „Daktariška“ dešra ar alkoholiko džiaugsmas „rašalas“ „Kagor“. Saldainiai „Paukščių pienas“ ar praktiškai nevalgomi „Baklažanų ikrai“. Pienas trikampiuose pakeliuose ar grikių košės konservai. Ikrai, degtinė, žuvis, tačiau ir tefteliai, pervirti makaronai valgyklose ir skiestos vandeniu sultys. Tarybiniai laikai turėjo maistą, kuris būtų priimtinas, o gal ir vertinamas ir dabar, bet ir nekenčiamų produktų, kurių visi purtėsi.