Hermafrodito pavadinimas atėjo iš Senovės Graikijos mitologijos. Ovidijaus „Metamorfozėse“ minimas Hermio ir Afroditės sūnus Hermafroditas. Jis buvo be galo gražus berniukas, panašus į mergaitę, todėl, kai šiek tiek paaugo, nimfa Salmakidė jį pavertė į žmogų, turintį tiek vyriškus, tiek moteriškus lyties organus.

Freya Young gimė 1956 metais kaip niekuo iš kitų neišsiskirianti mergaitė, niekada ir nesijautė kitokia. Nebent tik tiek, kad mėgdavo mokyklos kieme dūkti kartu su berniukais. Niekam tai nesukėlė jokio įtarimo, nes mergaitė berniukiškoje kompanijoje ar berniukas – mergaičių apsuptyje nieko nestebina. Tačiau brendimo metu staiga viskas pasikeitė. Prasidėjo normalus krūtų augimas, tačiau kiti moteriškumo požymiai – gaktos plaukuotumas ir menstruacijos – taip ir nepasireiškė. Mama nuvedė Freyą pas ginekologą, bet šis neturėjo ką pasakyti.

Kuo toliau, tuo buvo sunkiau. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)