Iš pirmo žvilgsnio incidentas „German House“ restorane gali pasirodyti kaip prisigėrusio gestapininko svaičiojimai. Visgi, tokie „paminėjimai“ buvo dažnas reiškinys nacistinės Vokietijos okupuotose teritorijose Rytuose, kur liūdnai pagarsėję Schutzstaffel (SS) kariškiai ir Gestapo pareigūnai reguliariai „laistydavo“ masines egzekucijas.
Alkoholis nacistinėje Vokietijoje
Nepaisant paties Adolfo Hitlerio nusistatymo prieš alkoholį ir pastangų, skirtų spręsti šiai problemai (vok. Getränkefrage – gėrimų klausimas), Nacių partijos iškilimas į valdžią 1933 m. sutapo su ženkliai padidėjusiu alkoholio vartojimu visuomenėje. Šalyje, turinčioje gilias alaus tradicijas, pastangos kontroliuoti alkoholio vartojimą tapo išties rimtu iššūkiu.