Tunguska, atoki vietovė Sibire, būtų žinoma tik atlasų gamintojams, jei ne šis paslaptingas sprogimas. Maždaug 500 km atstumu nuo sprogimo buvę liudininkai pasakojo apie kurtinamą garsą ir iš už horizonto kylančius dūmų kamuolius. Maždaug 170 km atstumu buvę žmonės dar prieš sprogimą raportavo danguje matę degantį kamuolį, kuris skleidė kurtinamą garsą.

60 km atstumu nuo sprogimo buvę žmonės buvo nublokšti ant žemės, kai kurie neteko sąmonės. Langai dužo, daiktai krito. 30 km nuo sprogimo vietos – čia buvo artimiausia apgyvendinta vietovė. Kelios akimirkos iki smūgio keletas elnių augintojų miegojo savo palapinėse. Smūgis juos pakėlė į orą, jie neteko sąmonės. Vienas vyras buvo nublokštas net keletą metrų į orą, trenkėsi į medį. Vėliau nuo patirtų sužeidimų mirė.

Kas iš tiesų nutiko tą ankstų 1908 metų rytą ir ar tokia nelaimė gali dar kartą pasikartoti? Tik šįkart – ne atokiame Sibiro miške, o tankiai apgyvendintoje vietoje?

Liudininkų pasakojimai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)