Sovietinės KGB (1954–1991 m.) tema Lietuvoje vis dar dvelkia mistika ir paslaptimis. Tačiau mums pavyko prašnekinti buvusį aukštą Kauno KGB darbuotoją, kuris atskleidė nemažai įdomybių, kurių iki šiol pavyko sužinoti tik iš buvusių sovietų specialiosios tarnybos papulkininkių memuarų ar pamatyti kino filmuose apie slaptą šnipų pasaulį.

Savaime suprantama, kad nemažai metų sovietinės KGB organuose išdirbęs kaunietis leisdamasis į senus bei unikalius prisiminimus nesutiko viešinti savo vardo, pavardės ar juo labiau pademonstruoti savo veido. Taigi, iki šiol jis išlaiko tą išskirtinės, ilgus metus žmonėms siaubą kėlusios, tarnybos paslaptį, kuri Lietuvoje oficialiai baigėsi 1991-ųjų spalį. Tai buvo ir ten dirbusių žmonių epochos pabaiga.

Įprastai atrodantis pensininkas

Pašnekovas atrodo kaip niekuo neišsiskiriantis pensinio amžiaus vyras, kuris tvarkingai ir ramiai gyvena itin erdviame bute, esančiame pačiame Kauno centre. Kasmet atšilus orams jis stengiasi didžiąją laiko dalį praleisti gamtoje, o karo Ukrainoje įvykius atidžiai stebi per televizijos žinias. „Mes, buvę KGB darbuotojai, tarpusavyje dažnai pasišnekame apie karą Ukrainoje ir faktiškai visi sutinkame, kad Vladimiras Putinas padarė didžiulę klaidą, dabartiniais laikais pradėjęs karą visai šalia Lietuvos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)