Apie Rusijoje prasidėjusį bevaldystės ir chaoso periodą, istoriškai vadinamą Smuta, Delfi jau ne sykį kalbėjo Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Gintautas Mažeikis, pirštu į visišką politinę suirutę šalyje žiniasklaidoje baksnojo emigracijoje gyvenantis Rusijos sociologas ir žurnalistas Igoris Jakovenka.

Birželio pabaigoje staiga kilęs ir keistomis aplinkybėmis pasibaigęs „Vagner“ grupės vadeivos J. Prigožino maištas tik patvirtino „Smutos teoriją“, ką pabrėžia ir įtakingas rusų istorikas bei opozicionierius, šiuo metu Prahoje gyvenantis 71-erių A. Zubovas.

Bendraudamas su „Current Time“ jis ne kartą pakartojo, kad Rusija šiuo metu turi du pasirinkimus, iš kurių vienas atrodo labai bauginančiai – pasekmės liūdnos gali būti ne tik pačiai šaliai, bet ir jos kaimynėms. Visų pirma – Ukrainai.

Tuo metu kalbėdamas apie kitą variantą mokslininkas ne sykį prisimena įvykius Portugalijoje.

Nors istorikai ne visada nori lyginti dabarties realijas su istorijos puslapiuose jau nugulusiais įvykiais, A. Zubovas nedvejoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)