Dalis bylų – tik pakeliui į teismus, tuo tarpu senesnės, daugiausia dėmesio sulaukusios korupcinės bylos, palengva sėda visuomenės užmarštyje. Skaitytojų dėmesiui, devynios unikaliausios korupcijos bylos per visą nepriklausomos Lietuvos istoriją, nuo neatrastų milijonų savininkų, valdininkų automobilių remonto iki 3 milijonų Seimo nariams papirkti.

Pirmąjį krašto apsaugos ministrą įklampino 15 tūkst. dolerių

Pirmasis Lietuvos krašto apsaugos ministras, tuometis Seimo narys Audrius Butkevičius 1997 metais buvo sulaikytas, kai paėmė voką su 15 tūkst. JAV dolerių iš degalų bendrovės „Dega“ direktoriaus Klemenso Kiršos. Sulaikymas organizuotas tuomet, kai K. Kirša prieš tai Valstybės saugumo departamentą informavo, kad esą A. Butkevičius reikalauja iš jo 300 tūkst. JAV dolerių už tai, kad būtų nutraukta Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje tuo metu tirta byla dėl bendrovės „Dega“ ir JAV korporacijos „Mobil“ tarpusavio atsiskaitymų.

2003 metais Aukščiausiasis Teismas galutinai atmetė už kėsinimąsi sukčiauti stambiu mastu nuteisto A. Butkevičiaus kasacinį skundą. Jis pripažintas kaltu ir nuteistas kalėti pusšeštų metų, skirta 50 tūkst. litų (dabar tai būtų apie 14 tūkst. eurų) bauda ir konfiskuota pusė jo turto. 

Neoficialiomis žiniomis, A. Butkevičiaus sulaikymas buvo susijęs su

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją