Kviečiame skaityti knygos ištrauką apie Lukiškių kalėjimo gydytoją-psichiatrą Aleksandrą Makejevą.

Jei tik kas nors užsiimtų tyrimais...

Lukiškės... Kalėjimo teritorijoje iš tikrųjų buvo žudomi ir užkasami žmones. Kokiais laikais tai vyko, sunku pasakyti, bet savo akimis mačiau iškastą kaukolę su šautine skyle. Vadinamąjį kalėjimo „perimetrą“, t. y. apsauginę teritoriją aplink kalėjimą iki tvoros nuolat suardavo, ir, matyt, ariant iškilo tie palaikai, kurie kažkada ten buvo užkasti. Jei kas nors užsiimtų tyrimais, tai kalėjimo teritorijoje ekshumuotų gal dar daugiau, o teismo medicinos ekspertai galėtų nustatyti, kada tie asmenys nužudyti, taip pat jų amžių ir lytį.

Atėjau į Laivės atėmimo vietų ligoninės Psichiatrijos skyrių, kur dirbo keturi gydytojai. 1984 m. perėmiau visą skyrių, tapau to skyriaus vedėju. Skyrius buvo didelis, apie septyniasdešimt lovų. Ten atveždavo pacientus iš visos Lietuvos įkalinimo vietų. Ir vyrus, ir moteris. Moterų buvo tik viena palata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)