1999-ųjų sausio 14-ąją nežinomas asmuo atsiuntė mirtiną siuntinį vieno iš pagrindinių Šiaulių „Princų“ grupuotės lyderio Vlado Stanaičio, arba Stalonės, jaunesniajam broliui Rolandui Stanaičiui, kuris buvo geriau žinomas Rulio pravarde. Prieš važiuodamas į susitikimą viename restoranų, Rulis užsuko į paštą pasiimti jam atsiųsto paketo. Stabtelėjęs pačiame Šiaulių miesto centre, R. Stanaitis, sėdėdamas itin prabangiame to meto automobilyje „Mercedes-Benz 500 SEL“, atplėšė paketą, ir netikėtai pasigirdo galingas sprogimas. Taigi, Rulis žuvo vietoje. Pasakojama, kad netrukus į įvykio vietą atskubėjo vienas iš „Princų“ lyderių, kuris iš bagažinės surinko ginklus bei kitas „gėrybes“ ir netrukus tyliai pasitraukė. Tačiau vėliau sugrįžo į šią įvykio vietą ir stebėjo, kokius įkalčius surinkinėja Šiaulių kriminalistai bei prokurorai.

Susprogdintas prabangiame limuzine

Nors Rusijos kriminalinėse kronikose užfiksuotas ne vienas atvejis, kai vienas ar kitas „turtingos“ praeities nusikaltėlių bosas buvo susprogdintas ar suvarpytas samdomų žudikų šūviais savo „penkiašimtiniame“ ar „šešiašimtiniame“ „Mercedes-Benz“ limuzine, tačiau Lietuvoje tai buvo bemaž vienintelis kartas, kai prie tokio išties milžinišką pinigų sumą kainavusio automobilio vairo buvo nugalabytas kriminaliniame pasaulyje pagarsėjęs asmuo. Beje, Šiaulių miestą sudrebinęs R. Stanaičio-Rulio susprogdinimas neišaiškintas iki dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)