Ukrainoje petys petin su ukrainiečiais bei šios šalies pilietybę turinčiais rusais prieš agresorės Rusijos Federacijos ordas kaunasi įvairių šalių savanoriai. Be to, prie šalies gynėjų prisijungia vis daugiau įvairių socialinių sluoksnių atstovų. Net brakonieriai, kurie iki karo savo akį miklino medžiodami žvėris, dabar įgautus įgūdžius pritaiko šaudydami rusus.

Neseniai karinės patirties neturėję ukrainiečių savanoriai iš teritorinės gynybos junginių net penkias paras kovėsi su rusų „specnazo“ daliniais dėl elevatoriaus nenurodytoje vietovėje ir juos atmušė. Tokią informaciją remdamasis savo šaltiniais pranešė savanorių organizacijos „InformNapalm“ atstovas Michailas Makarčukas. „Tai buvo viena „kiečiausių“ Rusijos specialios paskirties pajėgų brigadų iš Uljanovsko. Ji penkias dienas šturmavo elevatorių, kuriame gynėsi teritorinės gynybos kovotojai, bet „elitui“ teko atsitraukti nieko nepešus“, – kanalo „Ukraina24“ eteryje sakė M. Makarčukas.

Šiuo metu Ukrainoje esantis istorikas Markas Soloninas savo tinklalaidėje „Youtube“ kanale kasdien kalbina įvairius tiesiogiai kovose dalyvaujančius karius, kurie jam pasakoja neįtikėtinas istorijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)