Recesijos pagimdyti maži NT įsigijimo užstatai ir darbo iš namų tendencijos – tai į nekilnojamo turto rinką atvedė net milenialsus, žmones, kurie garsėja savo nenoru pirkti namus ir butus. Netikėta paklausa iššlavė NT objektus iki dugno ir sukūrė vakuumą, kurį ne taip lengva ir greita užpildyti. Tai sukūrė deficitą ir augino kainas, tačiau net ir didžiausi statybų magnatai supranta – 19,9 proc. metinis kainų augimas (JAV, o Lietuvoje jis dar didesnis) – negali tęstis amžinai. 

Nors brangsta statybinės medžiagos, darbo jėga, žemė ir valstybinės paslaugos, tačiau ekonomistai sutaria, jog ir taip blogas Lietuvos būsto įperkamumo rodiklis nebegali blogėti ir toliau. Ir, nors pajamos taip pat kyla kosminiu greičiu, tačiau to nepakanka, jog žmonės pirktų išsvajotus namus, nepatirdami per didelio apkrovimo savo biudžetams. Todėl visuomet yra nemaža pagunda dairytis būsto užsienio šalyse. O kokia situacija už sienos?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją