Debiutiniame Dailiaus Dargio PATREON kanalo epizode atskleidžiamos legendinio Lukiškių kalėjimo paslaptys iš vidaus, joje veikusią infrastruktūrą, mirties kambarius, veikusias taisykles, garsiausias kameras. Tai pirmas išsamus ir nuodugnus video tyrimas apie šitą istorinį Lietuvos pastatą, kuriame trumpiau ar ilgiau savo laiku kalėjo faktiškai visi garsiausių, istorija tapusių bylų veikėjai.

Specialiai Patreon platformos rėmėjams apie Lukiškių kalėjimo paslaptis gyvai sutiko papasakoti čia dirbusi pareigūnė - moteris, atskleidusi ir garsiausių Lietuvos kalinių – Henriko Daktaro, Sauliaus Velečkos – Agurko, verslo ir politikos korupcijos bylose figūravusių asmenų ar kitų gyvenimo būdą kalėjime, jų kameras, rūsius, kuriuose sovietmečiu būdavo vykdomos mirties bausmės.

Taigi, jūsų dėmesiui - pirmąsyk pravertos legendinės Lukiškės, kurias kiek vėliau iki soties prisižiūrėsite ne tik lietuviškos produkcijos kino filmuose bei televizijos serialuose, bet ir Netflix bei kitų pasaulio serialų gamintojų baigiamų sukti serijų scenose.

Norite daugiau panašių aštraus siužeto dokumentinių pasakojimų bei istorijų ne tik apie praeitį, bet ir dabartį?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)