Gydytojas iškart sako, kad sutrikus lytiniai funkcijai, vyrai į gydytojus kreipiasi labai nedrąsiai. „Čia greičiausiai kaltas yra mūsų auklėjimas, nes mums nuo pat mažų dienų kala į galvą, kad mes turime būti tikri vyrai. O tikrai vyras niekada nieko nebijo, tikras vyras niekada neklausia kelio, tikras vyras žiemos metu niekada nesideda pirštinių ar kepurės. Ir, svarbiausia, tikras vyras niekada neserga. Tačiau tiesa, deja, yra visai kitokia.

Vyrai serga. Kartais net labiau nei moterys, net ir esant 37,1 temperatūrai. Tiesą pasakius aš ilgą laiką galvojau, kodėl taip yra. Ir čia greičiausiai atsakymas slypi mūsų smegenyse. Nes mes vyrai tūkstančius metų gyvenom mažose medžiotojų bendruomenėse, kuriose visą laiką privalėjai būti stiprus ir pasirūpinti ne tik savimi, bet ir savo gentainiais. Ir dažniausiai prisipažinimas, kad esi ligotas, nepilnavertis tos bendruomenės narys, reikšdavo pasmerkimą. Ir, greičiausiai, iki šiol mes pasąmoningai bijome pripažinti, kad esame ligoti, kad mums reikia pagalbos, mes bijome visuomenės pasmerkimo“, – pasakoja M. Anglickis.

Gydytojas pasakoja, kad kai kurie pacientai į jo kabinetą atvyksta po vienos nesėkmingos nakties, o kiti problemą gali turėti ne vienerius metus, kol galiausiai pasiryžta ar yra priversti žmonos apsilankyti pas medikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)