Siūlo atsižvelgti į rekomendacijas

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) vyresnysis mokslo darbuotojas, Polistireninio putplasčio asociacijos prezidentas dr. Česlovas Ignatavičius teigė, kad prieš renkantis vėdinimo sistemas ir radiatorius, vertėtų atsižvelgti į papildomas rekomendacijas. Pasak pašnekovo, būtų naudinga nuvykti į tas vietas, kuriose yra įrengti minėti prietaisai ir gerai pasidomėti, ar jų vartotojai patenkinti, kokie yra jų atsiliepimai. Taip pat reikėtų kreiptis į ekspertus, kurie nusimano apie tokius dalykus.

,,Radiatorių ir vėdinimo sistemų prekiautojai gali papasakoti legendų, tačiau, mano nuomone, ne iš piktos valios, o dėl neišmanymo. Asmeniškai aš pasitikiu tais teiginiais, kurie gaunami tyrimų metu, laboratorinis prietaisas parodo tikrą padėtį “, - pasakojo mokslininkas, pridėjęs, kad prieš perkant tokias sistemas reikia paieškoms skirti nemažai laiko. Svarbiausia įsigyti kokybišką daiktą, nes nuo to priklauso daugiabučio renovacijos sėkmė.

Verta įsigyti drėgmėmatį

Č. Ignatavičius pasakojo, kad dirba ir naudoja mokslinius prietaisus, atlieka tyrimus, kurie valdomi kompiuteriu. Tačiau bet kuris būsto savininkas gali įsigyti prietaisą – drėgmėmatį -, kuris parodo patalpos drėgmę.

,,Nuvykę į vietą, kurioje yra jūsų planuojami įsigyti prietaisai, galite su juo nustatyti, ar tai pateisintų jūsų lūkesčius“, - kalbėjo pašnekovas.

Vyras pateikė pavyzdį, kad jam teko būti patalpoje, kuri, pasak šeimininkų, buvo vėdinama, tačiau panaudojus drėgmėmatį ir išvydus jo rodiklius, teko pripažinti, kad tai neatitiko pateiktos informacijos.

Pasak pašnekovo, taip žmonės gali elgtis dėl nežinojimo, neišmanymo. Būtent dėl žinių stygiaus naujos kartos radiatoriai arba vėdinimo sistemos gali neteikti tokių rezultatų, kokių norima.

,,Ypač svarbu, kad pardavėjas nusimanytų ir paaiškintų, kaip tą sistemą valdyti, kaip reguliuoti, kodėl taip reikia. Jeigu bus teisingai naudojamasi, tada sulauksite gerų rezultatų ir būsite patenkinti renovacijos rezultatais“, - teigė pašnekovas.

Pasak vyro, prieš įsigyjant naujus radiatorius ir vėdinimo sistemas, vertėtų skirti laiko ir patarimo paklausti BETA atstovų.