Avokadai pašalina iš organizmo cholesteriną, kuris, kaip žinoma, yra pagrindinis mūsų kraujagyslių, o tai reiškia, ir visos širdies bei kraujagyslių sistemos, priešas.
Jame gausu kalio, taip pat vitaminų E ir C (natūralių antioksidantų). Dažniau jo dėkite į salotas ir padažus.
Meksikietiškas avokado padažas1 didelis avokadas, 1 citrinos sultys, 1 ½ šaukšto jogurto, arbatinis šaukštelis maltų kalendros sėklų, 1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų, žiupsnelis džiovinto raudonojo ankštinio pipiro, jūros druskos,½ smulkiai pjaustyto šviežio žaliojo pipiro.
Nulupkite avokadą, išimkite kauliuką ir supjaustykite stambiais gabaliukais. Supilkite į smulkintuvą kartu su citrinos sultimis ir maišykite, kol masė taps vientisa. Supilkite jogurtą, suberkite prieskonius ir jūros druską, tuomet viską gerai išmaišykite. Supilkite padažą į dubenį ir atsargiai įmaišykite pusę pjaustyto žaliojo pipiro (jeigu jį mėgstate), o likusia jo dalimi papuoškite patiekalą. Šis padažas gali būti naudojamas kaip salotos, kaip padažas žalioms daržovėms, pavyzdžiui, salierams ar morkoms.