Galima gauti geriausius pasiūlymus

Vienas iš didžiausių privalumų planuojant atostogas iš anksto yra tai, kad gausite geriausius pasiūlymus. Oro linijų bendrovės, viešbučiai ir kelionių organizatoriai, norėdami paskatinti keliautojus užsisakyti atostogas iš anksto, siūlo geresnes kainas, o tai jums leis sutaupyti, rašoma puslapyje „Green Breeze“.

Puslapyje „Goboony“ priduriama, kad, užsisakant kelionę iš anksto, galima palyginti skirtingų kompanijų siūlomas skrydžių, apgyvendinimo paslaugų kainas, nes jūsų nespaudžia laikas. Artėjant išvykimo datai, tikėtina, rasite likusius tik brangiausius variantus.

Atostogų planavimas

Mažesnės pradinės išlaidos

Vienas iš didžiausių ankstyvo užsakymo privalumų yra tas, kad galite išvengti didelių išankstinių mokėjimų. Užsisakius kelionę paskutinę minutę, paprastai reikalaujama sumokėti visą sumą iš karto. Tai gali staigiai sumažinti jūsų turimus pinigus arba paprasčiausiai gali būti per didelė suma iki kitos atlyginimo mokėjimo dienos.

Jei kelionę užsisakote iš anksto, mokėjimus paprastai galima paskirstyti.

Didesnis apgyvendinimo vietų pasirinkimas

Dar vienas ankstyvo atostogų planavimo privalumas yra tas, kad turite daugiau galimybių rinktis apgyvendinimo vietas. Populiariausiose atostogų vietose viešbučiai ar apartamentai būna greitai užimami, ypač sezono metu. Užsisakydami iš anksto, galite užsitikrinti norimą apgyvendinimo vietą ir išvengti nusivylimo, kad negavote pageidaujamo varianto.

Tai pabrėžia ir „Novaturo“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė, nurodanti, kad, kelionę planuojant iš anksto, galima rinktis iš daugiau pasiūlymų.

„Įsibėgėjus aktyviam vasaros ar žiemos sezonui, populiariausių viešbučių užpildymas tampa vis didesnis, todėl neretai tenka rinktis iš to, kas liko. Išankstinių pardavimų metu galima rinktis iš plataus skrydžių, viešbučių asortimento, pasinaudoti nuolaidomis, papildomomis naudomis.

Labiau įgudę tokio planavimo keliautojai netgi kalendoriuje pasižymi, kada geras laikas iš anksto planuoti laukiančias atostogas. Pavyzdžiui, žiemos atostogas tokiuose lietuvių mėgstamuose kurortuose, kaip Egiptas, Tenerifė, Madeira ar tolimosios egzotinės kelionės, jie planuoja jau pavasarį ar vasarą“, – komentuoja ji.

Atostogos

Patiriate mažiau streso

Iš anksto planuodami atostogas galite išvengti streso, kuris kyla tą darant paskutinę minutę. Turėdami pakankamai laiko kelionei suplanuoti, galėsite išvengti skubėjimo ir mėgautis kelionės vietos paieškos, apgyvendinimo rezervacijos bei veiklų organizavimo procesu.

Daugiau laiko susidėlioti maršrutui

Anksti planuodami atostogas, taip pat turėsite daugiau laiko suplanuoti savo veiklas. Iš anksto atlikę savotišką tyrimą, galite sužinoti, ką geriausia nuveikti jūsų kelionės vietoje, ir atitinkamai suplanuoti kelionės maršrutą.

M. Bielinytė antrina, kad planavimas iš anksto iš esmės jau taip pat yra kelionės dalis, nes taip įsijaučiama, nusiteikiama atostogoms.

„Dar svarbu tai, kad, planuodami iš anksto, galite ramiai skirti laiko pačiam kelionės pramogų, veiklų, lankomų objektų, gastronominių patirčių apgalvojimui, rekomendacijų susirinkimui. Čia patarti gali konkrečioje kryptyje jau buvę bičiuliai“, – nurodo ji.

Turėsite laiko įsitikinti, kad turite tinkamus dokumentus

Anksti planuodami atostogas, taip pat turėsite daugiau laiko pasirūpinti, kad turėtumėte visus reikiamus dokumentus. Tai apima pasus, vizas, kelionės draudimą. Iš anksto sutvarkę šias detales, išvengsite panikos paskutinę minutę.