Tenerifė kaip žiemos kryptis jau kurį laiką yra itin populiari tarp lietuvių – čia tautiečiai keliauja ne tik trumpam laikotarpiui, bet ir keliems mėnesiams, kai norisi pabėgti nuo pilkumos, šalčio bei lietaus ar sniego. Visgi, kai prasidėjęs karas Izraelyje ne vienam sumažino atostogų Egipte patrauklumą, ši Kanarų sala Atlanto vandenyne daugelį ėmė dominti dar labiau.

Tenerifė vilioja ir tuo, kad čia sau patinkančių veiklų ras kone kiekvienas – galima gauti ir „viskas įskaičiuota“ pasyvų poilsį, ir daugybę aktyvių pramogų. Portalo „The Times“ straipsnyje priduriama, jog saloje galima mėgautis paplūdimiais, įspūdingais vandens parkais, aukščiausiu Ispanijos kalnu, spalvingais pastatais ar miškais, kuriuos gaubia rūkas.

Kelionės akimirkos Tenerifėje

Nepaisant to, kad Tenerifė yra didžiausia iš Kanarų salų, šią pribloškiančią vietų įvairovę galima patirti vos per vieną dieną. Geri keliai ir nedideli atstumai reiškia, jog apvažiuoti visą salą trunka apie keturias valandas.

Atlanto vandenynas čia taip pat sulaukia daug dėmesio – ištisus metus organizuojamos banginių stebėjimo kelionės laivu, yra geros sąlygos jėgos aitvarams, o nardytojai atranda įspūdingus povandeninius peizažus.

Ką jau kalbėti, kad žiemą temperatūra nenukrenta žemiau 20 laipsnių, o vasarą paprastai būna ne aukštesnė kaip 30. Be to, saloje dažnai pučia malonus vėjelis, kuris net karščiausiomis dienomis atvėsina.

Kelionės akimirkos Tenerifėje

Taigi, jei jau nutarėte atostogoms pasirinkti Tenerifę, ką joje verta pamatyti?

Teidė

Tai vienas populiariausių lankytinų objektų Tenerifėje – ugnikalnis, kuris kartu yra ir aukščiausia Ispanijos viršukalnė. Kalną supa nuostabus nacionalinis parkas. Nuo Teidės viršukalnės galima apžvelgti beveik visą Tenerifę, tačiau tuo neapsiribojama. Nuo Teidės galima pasižvalgyti ir į naktinį dangų, kuriame atsiveria daugybė žvaigždynų, rašoma „Time Out“.

Kelionės akimirkos Tenerifėje

Tai yra vienos įspūdingiausių uolų, kokias tik galima pamatyti. Jas galima apžiūrėti einant nuo Los Gigantes miestelio, o tuomet keliauti aukštyn. Jei netrūksta drąsos ir noro uolas pamatyti iš kitos pusės, galima išsinuomoti baidares, kuriomis priplaukiama prie pat uolų.

„Delfi“ apie šią patirtį rašė jau anksčiau, plačiau apie tai galite paskaityti čia.

Kelionės akimirkos Tenerifėje

Vandens parkas „Siam Park“

Šis vandens parkas domina tiek šeimas su vaikais, tiek nuotykių ieškančius suaugusiuosius. Ir ne be reikalo – tai yra tiesiog milžiniškas vandens parkas, kuris laikomas vienu įspūdingiausių visoje Europoje. Nutarus čia praleisti laiką, tikrai prireiks bent kelių valandų, o gal net ir viso pusdienio, jeigu norėsis išbandyti visus atrakcionus.

Verta žinoti, kad čia nebūtina leistis vandens kalneliais – galima tiesiog ramiai mėgautis gulint dirbtiniame paplūdimyje.

Kelionės akimirkos Tenerifėje

San Cristobal de La Laguna

Gražus miestas yra įvertintas ir UNESCO. Šiaurinis Tenerifės miestas yra tikras architektūros istorikų rojus. Jame išties charakteringai ir nuostabiai vaizdingai dera bent keli architektūros stiliai.

Anaga Rural parkas

Anaga – saugoma teritorija Tenerifės šiaurės rytuose, susiformavusi prieš 7–9 mln. metų išsiveržus ugnikalniui, garsėjanti uolėtomis viršukalnėmis, siauromis raguvomis ir urvus primenančiais miškais. Jei norite pamatyti šią neįprastą vietą, kurioje auga vešli augmenija bei atsiveria nuostabūs salos vaizdai, būtinai apsilankykite čia.

Kelionės akimirkos Tenerifėje

Garačiko

1706 metais įvykusio ugnikalnio išsiveržimo paveiktas šiaurinėje pakrantėje esantis Garačiko kaimas šiandien nėra labai pasikeitęs, o gražūs, gerai išsilaikę kolonijiniai namai traukia vienadienius turistus, kurie taip pat mėgsta maudytis lavos suformuotuose baseinuose uolose.

Kelionės akimirkos Tenerifėje

Masca yra nuostabus miestelis Tenerifės pietvakariuose ir laikomas Tenerifės Maču Pikču. Į Masca galite nuvažiuoti automobiliu, tačiau turite pasitikėti savo jėgomis, mat kelias yra ištisiniai posūkiai palyginti siauru keliu. Taip pat galima keliauti autobusu, rašoma „In Between Travels“.

Iš miestelio (atvykite anksčiau, nes automobilių stovėjimo vietų skaičius ribotas) galite pėsčiomis nueiti iki Mirador de la Cruz de Hilda – puikios apžvalgos aikštelės, nuo kurios atsiveria vaizdas į Masca slėnį.

La Laguna

La Laguna yra mažesnis miestelis netoli Tenerifės Santa Kruso. Jei norisi pamatyti, kaip gyvena vietiniai, galima čia apsilankyti. Be to, daugeliui jis patinka kur kas labiau nei sostinė.