Kaip pastebi Kazimieras Jarmalis, „Novaturo" pardavimų vadovas, vasaros sezonu lietuviai keliauja tikrai aktyviai, tačiau norinčiųjų pasilepinti šiluma šiltuosiuose kraštuose ar žiemos atostogas praleisti kalnuose tikrai netrūksta ir šaltuoju metų laiku.

„Vasara ir ankstyvas ruduo visuomet yra aukštasis kelionių sezonas. Daugumai tai – atostogų metas, be to, krypčių pasirinkimas išties gausus. Viduržemio jūros regione ar Turkijoje orai tikrai džiugina iki pat spalio pabaigos, tad įprastai vadinamasis vasaros sezonas uždaromas pasibaigus moksleivių rudens atostogoms. Tačiau kelionės čia tikrai nesibaigia – keliautojai linkę atostogauti visus metus, tiesiog skiriasi jų krypčių pasirinkimai", – pasakoja K. Jarmalis.

Šilumos išsiilgusiems – poilsinės kryptys

Tarp artimesnių kelionių krypčių, žiemos metu leidžiančių pasimėgauti malonia šiluma, „Novaturo" pardavimų vadovas išskiria Egiptą, garsėjantį puikiais kurortais, plačiu viešbučių pasirinkimu ir optimaliu kainos bei kokybės santykiu. Norintiems pabėgti nuo lietuviškos žiemos patiks švelnus, ne pernelyg karštas klimatas ir šiltas jūros vanduo.

Tailandas

Šaltuoju sezonu keliautojai šilumos ieško ir Madeiroje bei Kanarų salose – klimatas čia puikus ištisus metus, o savo rojų gali atrasti tiek ramaus poilsio mėgėjai, tiek mėgstantys aktyviai pakeliauti.

„Pačioje Europoje žiemos sezono metu aktualios tampa pažintinės, savaitgalio kelionės į netolimas šalis, jų tarpe ir kelionės autobusu. Tarp populiariausių maršrutų – Lenkija, Čekija, Barselona, Prancūzija ar Italija. Gruodžio mėnesį, kuomet miestai ir miesteliai šventiškai pasipuošia, ne vieną sužavi kalėdinių mugių šurmulys", – sako K. Jarmalis.

Žiemos sezonas – tinkamiausias laikas egzotinėms patirtims

Ieškantys vasaros šaltuoju metų laiku įprastai renkasi keliones į tolimąsias šalis. Nors su Tailando ir Balio salos populiarumu mažai kas gali varžytis, norintys naujų potyrių atostogoms dažnai renkasi Jungtinius Arabų Emyratus. Įspūdžių kupinas akimirkas čia dovanoja iki 30 laipsnių pakylanti temperatūra, nuostabūs paplūdimiai ir kone kiekviename žingsnyje supanti didybė bei prabanga.

„Pastebime, kad lietuviai vis aktyviau dairosi ir į retesnes egzotiškas kryptis, nori kažką naujo pamatyti, pažinti ir patirti. Šiais metais itin išaugo Vietnamo populiarumas – šią kryptį po pertraukos ir vėl siūlome „Novaturo" klientams. Sparčiai pildosi vietos į Kubą, Dominikos Respubliką", – pasakoja K. Jarmalis.

Kylančia Pietryčių Azijos turizmo žvaigžde vadinamas Vietnamas – vienas iš nuostabiausių natūralios gamtos kampelių žemėje ir viena patraukliausių vietų atostogauti už geriausią kainą. Išilgai per tris klimato zonas nusidriekęs Vietnamas turi daugiau nei 3400 km ilgio pakrantę, tad jei gražūs smėlio paplūdimiai yra raktas į tobulas jūsų atostogas – tikrai neprašausite čia apsilankę. Palmių giraitėse palei jūrą įsikūrę jaukūs kurortai, kultūriniu paveldu turtingi miestai ir įvairovės kupina gamta pasiūlys nepamirštamą poilsį ir pasyvių, ir aktyvių atostogų mėgėjams.

Jungtiniai Arabų Emyratai

Pasiilgusius spalvų ir gyvenimo salsos ritmu pakerės egzotiškoji Kuba. Karibų jūros šilumą sugerianti sala gali pasigirti nuostabia gamta: baltas ir švelnus smėlis, skaidrus bei žydras vanduo – tai tik keletas stebuklų, kuriuos gali pasiūlyti šis rojaus kampelis, o gyvybinga Havanos gatvių atmosfera, pripildyta papajų ir tabako kvapų, į atmintį įstrigs visam gyvenimui.

Merengės, bačiatos šokiais bei skambančiais latino ritmais pasitinkanti Dominikos Respublika – tobulas pasirinkimas tiems kurie nori gerai praleisti laiką ir niekuo nesirūpinti. Viskas čia persmelkta Lotynų Amerikos dvasia, kuriančia nepakartojamą atostogų aurą. Koraliniais rifais apsuptos lagūnos, kvapą gniaužiantys kriokliai bei balto smėlio paplūdimiai padovanos svajonių atostogas.

Ieškantiems žiemos pramogų – slidinėjimo kurortai Italijoje, Prancūzijoje ir Austrijoje

„Slidinėjimo mėgėjai įprastai į kalnus vyksta kiekvienais metais", – sako K. Jarmalis, pastebintis augantį slidinėjimo kelionių populiarumą.

Pagal kainos ir kokybės santykį jau ne pirmus metus lietuvių tarpe populiariausia kryptis – Italija. Kone 300 slidinėjimo kurortų turinti šalis tikrai turi kuo nustebinti – atostogų malonumą čia kuria žmogaus nepaliesta gamta, net 3000 m virš jūros lygio iškilusios kalnų viršūnės, unikalūs terminių pirčių kompleksai ir pramogų bei restoranų gausa.

Italijos alpės

Patyrusius slidininkus sužavi geriausi Prancūzijos slidinėjimo kurortai. Baltu sniegu padengtos Prancūzijos Alpės – viena gražiausių slidinėjimo vietų pasaulyje. Čia rasite ne tik aukščiausią Prancūzijos kalną – Monblaną, bet ir daugiausia slidinėjimo kurortų Europoje.

Vietos sparčiai pildosi ir į šiemet „Novaturo" pristatytą naują kryptį – Austriją (Zalcburgas). Puikiomis trasomis ir vaizdingomis bekelėmis garsėjantis kraštas tikrai turi ką pasiūlyti kiekvienam – ir profesionalui, ir pradedančiajam. Tūkstančiai slidinėjimo entuziastų kiekvieną žiemą čia atvyksta išmėginti kokybiškų trasų, tačiau Austrijos slidinėjimo kurortai patiks ir tiems, kurie tiesiog nori praleisti laiką gamtos apsuptyje.

„Jei norite rinktis iš geriausių slidinėjimo kelionių variantų, reikėtų suskubti rezervuoti savo kelionę išankstinių pardavimų metu, mat vėliau, pavyzdžiui, lapkričio mėnesį, neretai tenka rinktis iš to, kas liko. Vietos Europos kurortuose sparčiai pildosi, o vaikų žiemos atostogų metu ne vienoje kryptyje jų praktiškai nebelikę", – pataria „Novaturo" pardavimų vadovas K. Jarmalis.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Atostogenas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją