Stovyklos organizuojamos ir suaugusiems

„American English School“ Kauno padalinio vadovė Greta Balaišienė sako, kad vaikai labiausiai pageidauja pramogų, o tėvai nori, jog stovyklose būtų ugdomi atžalų įgūdžiai.

„Mūsų, kaip stovyklų organizatorių, tikslas yra pasistengti atliepti visus poreikius: kad vaikai gautų pramogų ir kartu edukacijų. Norisi, kad stovykla ir lavintų, ir suteiktų džiaugsmo“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo pašnekovė.

„American English School“ organizuoja anglų kalbos stovyklas, kurių metu taip pat mokomasi ir užsienio kalbos. Pirmoje dienos pusėje vyksta pamokėlės, per kurias įvairių užduočių pagalba lavinamas žodynas. G. Balaišienė patikino, kad stovyklose vaikai iš tiesų turi galimybė išmokti anglų kalbos.

„Po pietų ar pietų metu stengiamasi kalbos naudoti dar daugiau, kad betarpiškas bendravimas su vadovais ar tarpusavy kuo daugiau vyktų anglų kalba“, – pabrėžė pašnekovė.

Greta Balaišienė

Anot jos, dienos stovyklas neretai lanko vaikai, kurių pirmoji pažintis su anglų kalba būtent ten ir prasideda. O vėliau jie taip įpranta, kad bendrauti anglų kalba nori vis daugiau.

Tiesa, stovyklos organizuojamos ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Būtent jie, G. Balaišienės tikinimu, dažniausiai jaučia baimę bendrauti anglų kalba, nes atrodo, kad kalbą moka nepakankamai.

„Stovykla yra būtent ta terpė, kur gaunama labai daug praktikos. Ir ne tik pamokose, bet vyksta labai daug užklasinių veiklų, edukacijų, bendravimo po pamokų. Taigi tas barjeras būna pralaužtas“, – sakė pašnekovė.

Pasak jos, suaugusieji stovyklose gali išbandyti ir įtvirtinti savo žinias, kurias įgijo mokydamiesi formaliai. Taip pat – tai yra puiki galimybė susipažinti su naujais žmonėmis, įgyti naujų patirčių.

Tarp populiariųjų – karjeros stovyklos

G. Balaišienė pastebi, kad šiuolaikiniai vaikai bręsta anksčiau ir jų suvokimas bei noras gilinti žinias tam tikroje srityje taip pat atsiranda anksčiau.

„Mes dirbame su daug karjeros programų, tai pastebime, kad 16 metų vaikai bent jau žino sritį, kurią norėtų studijuoti. Dėl to labai parankios karjeros stovyklos, kurių apstu. Netgi mažiems vaikučiams esame sukūrę stovyklėlę „Young Professionals“, kurios metu pradinukai gali pasibandyti įvairiais specialybes“, – kalbėjo laidos pašnekovė.

Jos tikinimu, šiais laikais vaikai apie karjerą skatinami galvoti jau nuo darželio: tėvų prašoma juos vestis į savo darbovietes, juos edukuoti ir pan.

„Vaikai turi labai daug galimybių išsiaiškinti, ko jie nori, kas jiems tinka ir tai pasibandyti“, – akcentavo G. Balaišienė.

Anot jos, vienos populiariausių karjeros stovyklų yra medicinos. Tačiau vienas iš reikalavimų į tokias stovyklas vykstantiems vaikams – gerai mokėti anglų kalbą, nes ji yra įrankis mokytis tam tikrus dalykus.

Vaikų stovykla

Galima rinktis ir stovyklas užsienyje

„American English School“ taip pat organizuoja stovyklas užsienyje. G. Balaišienė pabrėžė, kad tokios stovyklos nebūtinai kainuoja didelius pinigus, kaip daugelis gali įsivaizduoti. Įprastos kalbos stovyklos su galimybe papramogauti vyksta Maltoje ir Kipre. Vaikai į jas vyksta su lydinčiu asmeniu, todėl tėveliams niekuo rūpintis nereikia. Tarp užsienio krypčių, pašnekovės tikinimu, populiarėja JAV, Kanada.

Užsienyje vyksta ir karjeros stovyklos, kurios kainuoja brangiau, nes jose savo žiniomis dalinasi ir samdomi savo sričių profesionalai. Tarp populiariausių šalių – Anglija.

Pasak G. Balaišienės, įprasta dviejų savaičių stovykla užsienyje gali kainuoti apie 2000 eurų.

Dar vienas galimas stovyklų pasirinkimas yra dienos stovyklos, kurios yra puiki galimybė dirbantiems tėvams. Tokias stovyklas „American English School“ organizuoja visuose didžiuosiuose šalies miestuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją