Šiais metais knygą „Pasaulio puodai“ pristatęs V. Radzevičius ir toliau sėkmingai pildo savo receptų skrynelę išskirtiniais patiekalis, kuriuos jis išbando skersai išilgai maišydamas pasaulį.

„Šįkart atsivežiau apie dešimt įdomesnių australiškų patiekalų receptų, - DELFI pasakojo V. Radzevičius. - Įdomu tai, kad tiek mėsą, tiek desertus vietiniai gamina ant laužo. Kai kuriems patiekalams netgi nereikia puodų. Pavyzdžiui, duoną jie kepa tiesiog ant laužo žarijų. Pamėginsiu ir aš kažką panašaus pagaminti, bet dar nežinau, kaip pasiseks.“

Australijoje tiek V. Radzevičių, tiek jo kolegą Martyną Starkų šiek tiek nustebino tai, jog vietinių maistas labai panašus į europiečių. Todėl, skirtingai nei daugelyje kitų kelionių, vyrai bėdų su skrandžio negalavimais neturėjo.

Vienintelis dalykas, kurio lietuviai neišdrįso valgyti, tai buvo pakelėje rastas vaisius, panašus į melioną. Nors jis nėra nuodingas, tačiau, anot vietinių, labai kartus.

Virtuvėje eksperimentuoti nebijantis Vytaras su komanda paragavo džiovintos krokodilienos, kengūrienos. Pastarosios skonis jam priminė lietuvišką stirnieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)