Išpildė ir savo, ir dukters svajonę

Mintis pastatyti dukrai namelį Audriui kilo dar praėjusią vasarą, tačiau statybos darbų pradėti tada jis dar neskubėjo, nes dukra buvo labai maža. Tuo metu jis nusibraižė namelio projektą, o šį pavasarį pasiryžo kibti į darbus. Užvis labiausiai vyras norėjo, kad viskas būtų sumeistrauta jo paties rankomis.
Audriaus statytas namelis dukrai

„Šį pavasarį, sakau, viskas, reikia pradėti. Kai orai atšilo ir galėjau dirbti lauke, gegužę pradėjau statybas. Tai buvo mano laisvalaikis – stačiau namelį tada, kai būdavo laiko ir noro. Iš pradžių viskas ėjosi greitai, nes ir pačiam buvo smalsu, kuo greičiau tą rezultatą pamatyti. Ir štai – namelis jau stovi“, – pasakoja Audrius.

Nors vyras anksčiau yra sumeistravęs lovą ir statęs tvorą, nieko panašaus į namelį jam dar neteko daryti. Jis prisipažįsta, kad šis sumanymas išpildė ne tik jo dukters, bet ir paties vyro vaikystės svajonę – dar ir pats būdamas mažas, jis norėjo turėti tokį namelį.
Audriaus statytas namelis dukrai

„Namelio funkcija yra dvejopa. Visų pirma, tai namelis dukrai, tačiau vasaromis galėsime ir patys ten miegoti. Projektavau jį taip, kad būtų didelis – viduje jis yra 2 metrų ilgio ir 2 metrų pločio, kad galėtume, pavyzdžiui, dviese su žmona kada nors miegoti“, – planais dalijasi vyras.

Kainavo daugiau, nei įsivaizdavo, bet buvo verta

Audrius džiaugiasi, kad jo namelis sulaukė daug pozityvių reakcijų. Namelio statybos sužavėjo ne tik šeimos narius, bet ir kaimynus.
Audriaus statytas namelis dukrai

„Kai pradėjau statyti namelį, kaimynai vis eidavo, smalsaudavo, žiūrėdavo, kaip čia tas procesas vyksta. Mano dukra, kaip moteris, orientuota ne į procesą, o į rezultatą, tai jos šalia nebūdavo. O kaimynų berniukai labai domėjosi procesu, jiems buvo įdomu, kaip statau. Jie pasiimdavo suktuką, sukdavo jį, kažką darydavo. Kai tėvai jau eidavo namo, jie pasilikdavo, norėdavo dar kažką padaryti, pasilikti ilgiau“, – juokiasi vyras.

Tiesa, namelis dar nėra baigtas: Audrius tikisi visus darbus užbaigti dar per šią vasarą. „Namelio forma ir apipavidalinimas jau matomas dabar, tačiau dar nesudėjau langų, tik angos yra. Vietoj stikliukų dėsiu plastiką. Jeigu ten miegotume ir kas įskristų, juk nebūtų faina“, – aiškina jis.
Audriaus statytas namelis dukrai

Pradėjęs darbus, vyras tikėjosi, kad jo projektas kainuos gerokai pigiau, tačiau galutinė namelio suma jį nustebino. Nepaisant to, vyras tikina, kad niekur kitur pigiau tokio namelio negautų, tad sprendimas viską pasidaryti savo rankomis ne tik atsipirko, bet ir buvo įdomus iššūkis.

„Kai pradėjau statyti, įsivaizdavau – kas čia tas namelis, koks 100 eurų, gal pusantro, ir padarysiu. Bet kai pradėjau daryti, pirkti medžiagas, galutinis rezultatas vos ne 400 eurų gavosi. Buvo brangiau, nei tikėjausi, bet, palyginus, niekur kitur už tiek namelio negausi“, – svarsto jis.

Šiuo metu Audrius dalyvauja DELFI konkurse „Darau pats“. 
Daugiau nagingų lietuvių darbų, dalyvaujančių konkurse „Darau pats“, galite rasti ČIA. Kviečiame balsuoti už labiausiai patikusius kūrinius!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)