Kasdien sekėjus linksminęs katinas nesirodė dvi savaites

Stepaną išgarsino nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose atsispindi nerūpestingas atsipalaidavusio katino su taure egzotiško gėrimo gyvenimas. Populiarumas katinui buvo neišvengiamas, kai jo ikoniškais vaizdo įrašais pradėjo dalintis ir tokios garsenybės kaip Britney Spears.

Nuotaikingomis Stepano gyvenimo akimirkomis šeimininkė Ana dalindavosi kiekvieną dieną su daugiau nei milijonu gerbėjų, tačiau po paskutinės katino nuotraukos kovo 3 dieną su užrašu „mes gyvi“ dvi savaites nebuvo jokių žinių.


Linksmų įžymybės nuotraukų pasigedę sekėjai kaip mat sunerimo dėl katino ir jo šeimos saugumo: ar jiems nieko nenutiko? Susirūpinę sekėjai mėgino susisiekti su Stepano šeimininke Ana, tačiau jų žinutės net nebuvo perskaitomos.

„Kai kurie iš jūsų siuntėte man žinutę klausdami, ar girdėjau iš Anos ir Stepano. Deja, bet ne, ir mano žinučių jie nematė. Visi laikykime juos savo mintyse“, – trečiadienio rytą po paskutine katino nuotrauka prieš dingimą rašė kitos instagramos įžymybės – šunelio Bruno – šeimininkai.

Katinas grįžo su nuotraukomis, kuriose bėga nuo karo

Dideliam sekėjų palengvėjimui, trečiadienio popietę Stepano šeimininkai pranešė, kad katinas – gyvas ir sveikas. Vienoje iš nuotraukų Stepanas užfiksuotas didelėje palapinėje, apgaubtas mėlyna striuke, kitoje – sėdintis prie lango, panašu, kad traukinio. Tarp nuotraukų matyti ir nusiaubtų daugiabučių namų vaizdai. Katino šeimininkai paaiškino, kad paskutinės dienos jiems anaiptol nebuvo lengvos.

„Ankstyvą vasario 24 dienos rytą miegojome namuose, kai 5 valandą pasigirdo kažkoks sprogimas. Aš net nesupratau, kas tai. Praėjus pusvalandžiui, pasigirdo ir daugiau sprogimų, langai drebėjo. Aš pašokau ir supratau, kad vyksta kažkas baisaus“, – pasakoja Stepano šeimininkė.

Tuo metu kaip tik prasidėjo Charkovo užpuolimas ir apšaudymas, kuris buvo ypač jaučiamas Šiaurės Saltovkoje, kurioje Stepanas su šeimininkais ir gyveno. „Supratome, kad į mūsų namus atėjo karas“, – rašoma Stepano naujausiame įraše.

Kaip teigia šeimininkė, pirmoji karo diena buvo skaudžiausia. Bombos niokojo namus kaimynystėje, degė pastatai – visa tai vyko prieš jų akis.

„Per kažkokį stebuklą mūsų namai išliko saugūs lygiai savaitę. Tačiau aštuntąją dieną mūsų namas buvo apgadintas, kai bomba įskrido į kaimynų balkoną. Ačiū Dievui, gaisro nebuvo. Dviejose ar trijose dešimtyse butų iškrito visi langai. Mūsų kieme nukrito dvi bombos“, – rašoma po Stepano nuotrauka.

Šiuo metu katinas su šeima saugus Prancūzijoje

Dvi naktis šeima praleido rūsyje, savaitę gyveno be elektros. Norint pasikrauti telefoną, teko eiti į netoliese esantį kitą rūsį.

„Tada mums pavyko palikti miestą. Charkovo savanoriai padėjo mums nusigauti iki geležinkelio stoties. Įsėdome į traukinį Charkovas – Lvovas, kelionė truko 20 valandų. Tuomet patraukėme link sienos su Lenkija. Pasienyje stovėjome ilgoje eilėje, žmonių buvo daug – apie 4-5 tūkstančiai. Po 9 valandų kirtome sieną“, – pasakoja Stepano šeimininkė.

Lenkijoje Pasaulio influencerių ir tinklaraštininkų asociacijos iš Monako atstovai pasiūlė padėti Stepano šeimai nuvykti į Prancūziją, kurioje galėtų prisiglausti, kol galės grįžti namo.

„Mums dabar viskas gerai. Labai nerimaujame dėl savo artimųjų Ukrainoje ir padarysime viską, ką galime, kad padėtume savo šaliai“, – jausmingą įrašą užbaigia Stepano šeimininkė.