Stovyklos idėja kilo dviems veiklioms draugėms Silvai Rindzevičiūtei ir Katerinai Borkevič, kurios savanoriškai bendradarbiaudamos kartu su Guogos paramos fondu sukūrė dienos programą, skirtą vaikams ir suaugusiems žmonėms. Suaugę stovyklos dalyviai galėjo išbandyti balso terapijos užsiėmimus, padedančius atsipalaiduoti kūnui ir atitraukti mintis.

„Balsas yra galingas streso malšintojas, jis kuria ramybės ir atsipalaidavimo būseną“, – teigė programos autorė O. Polevikova. Jaunesni stovyklos dalyviai susipažino su ebru – tapyba ant vandens bei aktyviai leido laiką būrelyje „Pasidaryk pats“.

Stovyklos organizatorės džiaugiasi, kad šiuo metu lietuviai yra labai vieningi ir daugelis padeda Ukrainai ir jos žmonės kaip tik gali. „Žmonės labai noriai prisijungė prie stovyklos veiklos ir programos įgyvendinimo, neskaičiuodami savo laiko ir papildomų išlaidų. Šių dienų kontekste nusiraminimą mums patiems suteikia gerų ir prasmingų darbų darymas, todėl džiugu, kad žmonės savanoriška veikla užsiima noriai ir aktyviai“, – pasakojo stovyklos organizatorė S.Rindzevičiūtė.

Stovykolos iniciatorės taip pat pastebi, kad šiuo metu daugiausiai dėmesio skiriama ukrainiečių vaikams, pamirštant suaugusiuosius, nuo kurių emocinės būsenos priklauso ir vaikų gerovė.

„Suprantame, kad jie išgyvena skausmą dėl karo įvykių šalyje, bet šiuo momentu ypač svarbu rasti būdą nusiraminti ir patikėti, kad pasaulyje yra labai daug meilės ir palaikymo“, – mintimis dalinosi K. Bortkevič.

Organizatorių artimos ateities planuose dar keletas stovyklų, skirtų suaugusiems ukrainiečiams, kurios sutelks geriausius menų terapeutus ir psichologus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Dalintis
Nuomonės