„Martynas Gaubas – šiuolaikinis lietuvių skulptorius, garsėjantis savo kūrybiškumu ir unikaliu požiūriu į skulptūros meną. Jo darbai yra žinomi dėl originalumo, humoro ir netikėto požiūrio į kasdienius objektus bei žmones. Džiaugiamės, kad dvaro lankytojus galėsime pradžiuginti dar viena jo kurta skulptūra“, – pranešime žiniasklaidai sakė dvaro kancleris Giedrius Klimkevičius.

Ši gigantiška kojų skulptūra buvo perkelta į šalia dvaro tekančią Kruojos upę, o mechanizmas leido skulptūroms suktis vandenyje, sukuriant įspūdį, jog stebimas sinchroninio plaukimo šokėjų pasirodymas.

„Svarbus kompozicijos elementas yra pats vanduo, kuris formuoja papildomus kompozicijos atspalvius ir atmosferą. Vanduo ne tik atspindi skulptūros formas, bet ir įtraukia judesį bei šviesos žaismą į bendrą kūrinio visumą. Ją papildo ir paties dvaro aplinka, kuri suteikia istorinio ir kultūrinio konteksto. Dvaro architektūra ir aplinkiniai peizažai sukuria vientisą foną, kuriame skulptūra tampa organiška dalimi“, – pasakojo skulptūros autorius Martynas Gaubas.

„Aukštynkojis“ – ne pirmoji M. Gaubo skulptūra Pakruojo dvaro teritorijoje. Jau anksčiau čia buvo pristatyti keli skulptoriaus darbai, išryškinantys Viljamo Šekspyro pjesės „Vasarvidžio nakties sapnas“ personažus.

Gėlių, meno ir meilės festivalis Pakruojo dvare vyksta kiekvieną dieną iki pat rudens. Organizatoriai kviečia visus apsilankyti ir pasinerti į unikalų meno bei gamtos pasaulį, kuris kasdien stebina naujais atradimais.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)