Įvairiuose projektuose nuolat šmėžuojantis šefas Gian Luca atvirauja, jog visuomet simpatizuoja toms veikloms, kuriose svarią vietą užima ir kulinarija. Dėl šios priežasties, pasak žymaus vyro, jis negalėjo praleisti ir Bumbulinių.

„Pakruojo dvare esu lankęsis kelissyk, bet niekuomet neteko dalyvauti tokio pobūdžio šventėje. Nors daugelį metų gyvenu Lietuvoje, mane vis dar žavi ir sugeba nustebinti autentiški potyriai. Taip nutiko ir šįkart, apsilankius Bumbulinėse“, – teigia vyras.

Gian Luca sako nesunkiai atradęs vietos gamintojų perlus, kurie drauge su juo keliaus į virtuvę ir prisidės prie naujų patiekalų eksperimentų. Pavyzdžiui, jis teigia gamindamas tiramisu desertą kavą pakeisiąs nealkoholiniu alumi.

Tradicija tapęs rudens festivalis kiekvieną rugsėjo šeštadienį sutraukia minias smalsuolių, norinčių pažinti krašto papročius ir pasinerti į bajoriškas linksmybes.Anuomet tai buvo padėka dvaro darbininkams (bumbulams) už dosnų derlių ir prakaitu apšlakstytą jų triūsą, proga, kurioje susijungia gamta ir žmogaus rankų darbas. Išlaikant pačias svarbiausias krašto tradicijas, Bumbulines nuspręsta atgaivinti. Šiemet tai jau šeštasis jų sezonas, kuriame tarp autentiškų bajoriškų pramogų netrūko ir geriausių šių dienų dvaro linksmybių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)