Anot „Raft Capital Management“ partnerio dr. Artūro Gegužio, „Raft Capital“ dėmesio centre – augančios bei augimo potencialą turinčios Baltijos šalių smulkaus ir vidutinio dydžio verslo bendrovės: eksportuojančios gamybos kompanijos, inovacijas diegiančios ir inovatyvius produktus kuriančios įmonės, paslaugų bendrovės bei kiti verslai.

„Svarbu, kad įmonės turėtų tam tikrą išskirtinumą lyginant su konkurentais. Tai turi būti organizacinę struktūrą turintis, o ne vieno ar kelių asmenų valdomas verslas“, – išplatintame pranešime cituojamas A. Gegužis.

Pasak jo, dialogas su konkrečiomis įmonėmis, į kurias planuojama investuoti, vyksta nuolat. Į vieną kompaniją planuojama investuoti nuo 2 iki 10 mln. eurų. Tokių įmonių pardavimai turėtų siekti nuo 3 iki 50 mln. eurų, o EBITDA – nuo 0,5 iki 5 mln. eurų.

„Baltijos šalyse, kaip pagrindinėje mūsų investavimo teritorijoje, matome, kad ekonomikos augimas viršija ES vidurkį, tačiau nuosavo kapitalo finansavimo šaltinių trūkumas mažina verslų augimo ir plėtros galimybes. Be to, dauguma Baltijos šalių įmonių susiduria su poreikiu plėstis į didesnes eksporto rinkas, kad pasiektų tvarų ilgalaikį augimą ir pritrauktų kokybiškų strateginių ir finansinių investuotojų susidomėjimą“, – sakė jis.

Per „Raft Capital Baltic Equity Fund“ investuoja Europos Investicijų Fondas, INVEGA, „Luminor“ bei kiti privatūs investuotojai. Bendra pritrauktų investicijų suma siekia 50 mln. eurų.