Kompanijos „Creditinfo Lietuva“ anksčiau skelbtais duomenimis, maždaug penktadalis baldų sektoriuje veikiančių įmonių pastaruoju metu susiduria su rizikomis – mažėjančiomis pajamomis ir vėluojančiais atsiskaitymais su tiekėjais.

Tačiau medienos perdirbimo ir baldų gamybos kompanijai vadovaujanti I. Grikpėdienė teigia, kad nors pastarasis laikotarpis baldų sektoriui buvo sudėtingas, gamybos įmonės nuosekliai grįžta į ikikovidinę rutiną ir stebi paklausos atsigavimą.

„Po itin neramių metų sulaukėme kainų stabilizavimosi ir vėl galime imti prognozuoti tiekimo grandinių ciklą. Lyginant su praėjusiais metais, savo įmonių grupėje tikimės 3 proc. apyvartos augimo ir skaičiuojame 12 proc. metinį parduotos produkcijos pokytį“, – sako „VMG Wood Invest“ vadovė.

 Ingrida Grikpėdienė

Visgi, I. Grikpėdienės teigimu, nors rinka ir rodo pozityvius ženklus, baldų gamybos įmonės regione ir toliau susiduria su neproporcingai aukštomis žaliavų kainomis.

Kitas iššūkis – darbo jėgos trūkumas. Jos teigimu, labiausiai gamyklose šiuo metu trūksta kompetentingų gamybos operatorių, kurie galėtų dirbti prie automatizuotų kraštavimo ir gręžimo linijų bei medienos technologų.

„Glaudžiai bendradarbiaujame su mokymo įstaigomis, Užimtumo tarnyba, organizuojame transportą darbuotojams, kurių gyvenama vieta labiau nutolusi nuo gamyklų, taip stengdamiesi užtikrinti reikalingą darbuotojų skaičių įmonių grupės veikloje. Tačiau iššūkiai išlieka“, – sako ji.

„VMG Wood Invest“ priklauso tarptautinei investicinei VMG grupei. Kompanija 2022 m. atvėrė naują korpusinių baldų gamyklą Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje. Investicijos į šį pramonės objektą siekė per 82 mln. eurų. Jame planuojama sukurti apie 600 naujų darbo vietų.

„VMG Wood Invest“ taip pat valdo Klaipėdoje veikiančią gamyklą „Klaipėdos mediena“ ir Klaipėdos rajone veikiančią „Sakuona“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją