Baklažanuose yra 93,2 proc. vandens, 1,2 proc. ląstelienos, gausu kalio, kalcio, fosforo, vitaminų C, PP, B grupės vitaminų, karotino, eterinių medžiagų, kurios suteikia aštrumo ir specifinį kartoką prieskonį. Juose esančios aromatinės medžiagos skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą.
P.S. Baklažanų kartumą panaikinsite, jei supjaustę kubeliais ar griežinėliais pabarstysite druska ir paliksite kelias minutes, kol išsiskirs sultys, o paskui juos nuplausite. Pernelyg kartūs baklažanai maistui netinka.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją