Benas sako, kad jo paskaita bus apie priklausomybes ir jų prigimtį: „Kodėl žmogus tampa priklausomas, nuo ko viskas prasideda, ar tikrai viskas prasideda nuo „žolės“, o gal pradžia net nesusijusi su narkotikais, gal malonumų ieškoti pradedam gerokai anksčiau? Apie tai pasamprotausime pamokos metu.“

Paklausus, kam jo paskaita skirta, Benas atsako, kad ši informacija aktuali kiekvienam jaunam žmogui, iš tikrųjų aktuali tiesiog kiekvienam.

Leiskime jaunam žmogui daryti klaidų, o patys atsisakykime arogancijos

„Dažnai bandome daryti skirtį tarp jauno žmogaus ir žmogaus, aš manau, kad skiriamės gerokai mažiau, nei kartais bandome parodyti. Gyvename laikais, kai daugybė suaugusiųjų elgiasi kaip vaikai, o daugybė vaikų yra gerokai brandesni už savo tėvus. Taip pat tiek jauni, tiek brandesni žmonės kovoja su savo demonais.

Manau, kiekviena nauja karta yra pranašesnė už visas praėjusias, tačiau kartu ir mažiau patyrusi, todėl dažnai lengvabūdė. Gyvenimas apkarpo sparnus. Turime leisti jauniems žmonėms daryti klaidų ir atsisakyti arogancijos, kuria dažnai spinduliuoja vyresni. Tik būdami visi kartu ir nedėliodami į lentynas pagal amžių galime vieni iš kitų pasimokyti“, – neabejoja Benas.

Benas Lastauskas ir jo knyga

Jauni žmonės nebus tokie kaip mes, nes jie jau yra geresni

Į klausimą, kas būna, jeigu tėvai nesuvokia savo atsakomybės ar tiesiog paleidžia savieigai vaikų likimus, jis atsako, kad dažnai tokie vaikai užauga sąmoningesni už tuos, aplink kuriuos nuolat būdavo šokinėjama: „Vaikai visada kietesni už savo tėvus, ir kiekvienas gyvenime susiduria su etapu, kai supranta, kad gyvenimą suvokia geriau nei nupezę tėvai. Taip veikia gamta.“

Benas sako, kad jauniems žmonėms reikia duoti laisvę ir nesitikėti, kad jie bus tokie kaip mes, nes jie jau yra geresni: „Galime tik patarti, o ne liepti. Nepamirškime to.“

Nemokamame renginyje taip pat dalyvaus tokie žinomi žmonės kaip Edmundas Jakilaitis, Orijus Gasanovas, Aurimas Valujavičius, Jonas Nainys ir kiti.

Registracijos forma, informacija apie renginį ir pamokų vedėjai – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)