Apie sveikatą kalbės Benas Lastauskas, apie istoriją – Edmundas Jakilaitis

Renginio vedėjas – Jonas Nainys. Jonas – puikiai ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje žinomas didžėjus, kurio populiarumas prasidėjo dar 2006-aisiais. 2020-aisiais DJ Jovani pasirašė sutartį su viena didžiausių įrašų kompanijų pasaulyje „Warner Music Group“ ir tai tapo dideliu bei svarbiu žingsniu tarptautinėje vyro karjeroje. Be muzikinio kelio, J. Nainys matomas televizijos ekranuose kaip renginių, įvairių projektų vedėjas, o čia ir išryškėja vienas didžiausių paradoksų. Ne kartą viešoje erdvėje J. Nainys yra pasakojęs apie turėtą viešo kalbėjimo baimę ir jaunystės dienas, kurios nė iš tolo nežadėjo tokios drąsos, iškalbos ir populiarumo, kokiu žinomas vyras gali didžiuotis šiandien. „Geriausia ever pamokų diena“ vedėjas J. Nainys pasitiks čia susirinkusius mokinius kaip gyvas įrodymas to, jog jeigu tik nori ir sieki savo tikslo – viskas tampa įmanoma.

Jonas Nainys – Jovani

Renginio tvarkaraštyje numatyta sveikatos pamoka, o ją šiemet ves kitas itin žinomas veidas – Benas Lastauskas. Nei jaunajai, nei vyresnei kartai Beno pristatinėti tikriausiai nereikia, mat pastaraisiais metais vyras kaip raketa šovė į žinomumo viršūnę ir joje tebešviečia. B. Lastausko knyga „Tiems, kurie neskaito“ tikriausiai pasiekė pavadinime užkoduotą rezultatą ir privertė knygą atsiversti net paprastai to nedarančius. Pernykštėje knygų mugėje būtent ši knyga tapo perkamiausia, o B. Lastausko socialiniuose tinkluose kuriamas turinys kasdien susilaukia tūkstančių internautų dėmesio. Šiemet Benas su mokiniais kalbės apie sveikatą. Šiuo metu Lietuva – antra Europoje pagal elektroninių cigarečių vartojimą, net mokyklinio amžiaus vaikai neretai matomi skęstantys šių aparatų dūmuose, o anoniminės apklausos neramina ir dėl narkotinių medžiagų tarp jaunimo paplitimo. B. Lastauskas ne kartą viešoje erdvėje dalinosi savo požiūriu į visa tai, o dabar į Žalgirio areną atvyksta su jaunimu kalbėti betarpiškai.

Benas Lastauskas

Istorijos pamoką mokiniams ves Edmundas Jakilaitis. Kaune gimęs ir augęs žurnalistas, laidų vedėjas ir prodiuseris į savo gimtą miestą grįš su mokiniais pakalbėti apie tai, kas svarbu. 2021-aisiais E. Jakilaičio sumanytas projektas „Nacionalinė ekspedicija“ tarptautiniame televizijos produkcijos festivalyje „Europos širdis“ Varšuvoje buvo pripažintas geriausia pramogine laida ir apdovanotas prizu. Tais pačiais metais E. Jakilaitis apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi. 2022 metais E. Jakilaičio sumanytas dokumentinis serialas „Jonas Karolis Chodkevičius. Triumfo kelias“ tarptautiniame TV festivalyje „Europos širdis“ Lenkijoje apdovanotas specialiuoju komisijos prizu. E. Jakilaičio sumanyti projektai „Nacionalinė ekspedicija“, „Tikri vyrai“, „Jonas Karolis Chodkevičius. Triumfo kelias“ ir kt. yra apdovanoti „Pragiedrulių“ bei kitais nacionaliniais apdovanojimais. Žurnalistas aktyviai prisideda ir prie pagalbos karo niokojamai Ukrainai. Už iniciatyvą „Stiprūs kartu“ E. Jakilaitis apdovanotas įvairių Lietuvos bei Ukrainos institucijų bei organizacijų apdovanojimais, tarp jų Šv. Kristoforo statulėle, LRT metų apdovanojimu, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos „Gerumo žvaigžde“ ir kitais. 2023-aisiais Ukrainos prezidento Volodymiro Zelenskio dekretu E. Jakilaitis apdovanotas Ukrainos valstybės apdovanojimu – ordinu „Už nuopelnus“. 2024 m. E. Jakilaičiui įteikta Vinco Kudirkos premija.

Edmundas Jakilaitis

Motyvacijos į sceną atneš Aurimas Valujavičius, o geografijos žiniomis dalinsis Orijus Gasanovas

Mokinių laukia ir dar viena – motyvacijos ir įkvėpimo pamoka. O jai renginio organizatoriai negalėjo rasti geresnio mokytojo nei Aurimas Valujavičius. Žmogus, apie kurio žygdarbį kalbėjo pasaulis, pastatytas kino filmas ir mirgėjo spauda. „O Dieve, žmogau, sėkmės tau“, – tokias ir panašias reakcijas Aurimas išgirsdavo nuotolinio susisiekimo aparatuose, kuomet netoli praplaukiantys laivai pastebėdavo vienumoje plūduriuojančią irklinę valtį viduryje Atlanto vandenyno. Vos trisdešimties sulaukusio A. Valujavičiaus sąskaitoje – ne viena įspūdinga kelionė ir išskirtinės ištvermės reikalaujantis žygdarbis, tačiau 2022-ųjų vaikino užmojis be amo paliko ne tik lietuvius. 2022 m. gruodžio 26 – 2023 m. balandžio 26 d. (per 120 d. 14 val. ir 48 min.) Aurimas specialia irkline valtimi nuplaukė apie 8500 km iš Ajamontės uosto Ispanijoje iki Majamio, taip kirsdamas Atlantą ir tapo vos trečiuoju žmogumi pasaulyje, įveikusiu tokį maršrutą. Taigi, apie motyvaciją ir įkvėpimą jis tikrai turi ką papasakoti.

Aurimas Valujavičius

Geografijos pamoka – ją ves ne kas kitas, o užkietėjęs keliautojas Orijus Gasanovas. Orijaus laidas dievina tie, kurie ieško ne tradicinių, turistų nugludintų pasaulio kertelių, o iš tiesų nori pamatyti ir pajusti svetur tai, ką atsimintų visą likusį gyvenimą. Įdomiausios, pavojingiausios, paslaptingiausios įvairių šalių vietelės neprasprūsta pro Orijaus akis, o kelionėse vyras praleidžia kone 300 dienų per metus. Jose būta visko – ir malonių, ir labai nekokių akimirkų. Viena jų įvyko pandemijos metu skrendant iš Londono, kuomet iš O. Gasanovo operatoriaus buvo pavogta visa technika, o joje saugoti net 14 interviu, nufilmuotų Londone prieš pat įvedant griežtus kelionių ribojimus dėl pandemijos. Šis įvykis ne tik paveikė psichologiškai, bet ir pažadino didžiulį Orijaus atsargumą rengiant ateities interviu. Vaikystėje svajojęs būti autobuso vairuotoju ir žurnalistu bei keliautoju tapęs O. Gasanovas lapkričio 21-ąją Žalgirio arenoje su susirinkusiais dalinsis žiniomis apie tai, koks margas, gražus ir įtraukiantis yra pasaulis.

Žygis į Reinebringen kalną

Kitokia energetikos pamoka ir dvi staigmenos

Energetikos pamoką mokiniams ves „Ignitis grupės“ Inovacijų ekspertas Karolis Mirinavičius. Saulės elektrinės, vėjo jėgainės, energetinė nepriklausomybė – visos šios temos pastaraisiais metais nuolat pasiekia mūsų ausis ir akis. Kodėl ši tema svarbi? Ką reikia žinoti apie energetiką? Iš ko energija bus gaminama ateityje? Šie ir galybė kitų klausimų bus atsakyti energetikos pamokoje. Didžiausioje Baltijos šalyse inovacijų ir technologijų konferencijoje „LOGIN“ K. Mirinavičius buvo vienas iš pranešėjų ir pasakojo, kodėl saulės elektrinė Lietuvoje atsiperka greičiau nei Ispanijoje. Šįsyk apie energetiką įdomiai, suprantamai ir paprastai Karolis pažada pasidalinti su Lietuvos jaunuoliais.

Karolis Mirinavičius

Tvarkaraštyje numatyti ir dar du punktai – kūrybiškumo pamoka bei paskutinis skambutis, tačiau renginio organizatoriai kol kas neatskleidžia visų kortų ir po šiais užrašais besislepiančias pavardes atskleis renginiui artėjant. Į nemokamą renginį galima registruotis jau dabar. Mokinių grupę į renginį gali registruoti tik tas mokytojas, kuris lydės mokinius renginyje. Registracijos forma, informacija apie renginį ir pamokų vedėjus čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją