Savo mėsainių variacijas pristatė ir tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė bei mitybos ekspertė Indrė Trusovė.

Pastaroji patiekalo gamybą pradėjo ant purios bandelės užtepdama česnakinio padažo. Tik po to ant bandelės uždėta apskrudusi kokybiška mėsa ir sūris. Ne dažniausiai įprastas fermentinis ar čederio, o fetos sūris.

„Jis yra puikus pasirinkimas. Ypač tada, kai būna apkeptas. Ant jo uždėjus salotos lapą, rauginto agurko griežinėlių ir apšlaksčius barbekiu ar pomidorų padažu, galime gauti daugybę išskirtinių skonių savyje slepiantį mėsainį“, – pasakojo I. Trusovė.

Indrės Trusovės receptas

Nors kai kam toks maistas gali asocijuotis su nesveika mityba, tačiau, anot pašnekovės, tai itin priklauso nuo to, kaip jis yra pagamintas.

„Itin mėgstu visą nesveiką maistą paversti kuo sveikesniu ir naudingesniu sveikatai. Ypač kai galima rinktis sveikus ingredientus, pavyzdžiui, pilno grūdo bandeles“, – patarė mitybos ekspertė.

Tuo metu K. Pišniukaitė-Šimkienė renginyje susirinkusius žmonės nustebino pagaminusi alternatyvų mėsainį su daržovėmis.

„Gaminau jį ne tik su ant žarijų keptomis, bet ir šviežiomis daržovėmis. Taip pat naudojau sūrį, o pagardinimui puikiai tiko sumaišyti kario ir česnakiniai padažai. Jie itin dera su daržovėmis ir sukuria malonų estetinį vaizdą“, – teigė pašnekovė.

K. Pišniukaitės-Šimkienės mėsainis

Toks mėsainio variantas pasirinktas neatsitiktinai, mat K. Pišniukaitė-Šimkienė ir savo tinklaraštyje akcentuoja sveiką mitybą, o viena iš maisto madų – daugiau daržovių, kurios gali pakeisti ir mėsą.
Jai antrina ir I. Trusovė, kuri pataria mėsainius gaminti namuose ir nepagailėti daržovių.

„Tobulybė neegzistuoja – svarbu stengtis, kad mūsų valgomas maistas būtų ne tik itin skanus, bet ir naudingesnis sveikatai“, – pasakojo mitybos ekspertė.

Jos nuomone, itin svarbu ir tai, kad kepimas ant grotelių, maisto gaminimas sutraukia draugus, tampa netgi savotiška švente. Jai pritaria ir K. Pišniukaitė-Šimkienė bei prideda, kad maisto ruošimas gali tapti ir gražia šeimos tradicija.

„Aš ir mano vyras augome nuosavuose namuose, tad maisto kepimas ant žarijų buvo ir vis dar yra svarbi mūsų gyvenimo dalis. Ypač vasarą, kai didžioji gyvenimo, laisvalaikio dalis persikelia į lauką, kur galima mėgautis kepant maistą ant žarijų“, – asmenine patirtimi dalinosi pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)