Kiaulienos sprandinės iešmeliai

Patiekalui reikės:

900 g kiaulienos sprandinės be kaulo;

280 ml kokosų arba karvės pieno;

2 skiltelių česnako;

2 šaukštų ciberžolės;

0,5 šaukštelio maltos kalendros;

4 šaukštų augalinio aliejaus;

2 šaukštų medaus;

1 šaukšto austrių padažo;

2 šaukštelių tamsaus sojų padažo;

druskos, pipirų – po pora žiupsnelių;

bambukinių iešmelių.

Kaip gaminti:

  1. Supjaustykite kiaulieną pailgais 2–2,5 cm pločio ir 3–4 cm ilgio gabaliukais. Kuo jie bus plonesni, tuo minkštesni bus iškepę.

  2. Virtuvės kombainu sutrinkite česnakus. Supilkite 80 ml pieno, sojų ir austrių padažus, 1 šaukštą aliejaus, sukrėskite medų, įberkite maltos kalendros, pipirų ir druskos. Viską gerai sumaišykite.

  3. Dubenyje sumaišykite supjaustytą kiaulieną ir sutrintus ingredientus. Dubenį uždenkite ir mėsą marinuokite šaldytuve mažiausiai 3–4 valandas (geriausia – per naktį).

  4. Iš šaldytuvo išimkite marinuotus kiaulienos gabaliukus ir leiskite mėsai pastovėti kambario temperatūroje 5–10 minučių. Tada jau galite suverti mėsos gabaliukus ant išmirkytų medinių iešmelių.

  5. Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros. Ištepkite grilio groteles likusiu augaliniu aliejumi.

  6. Kepkite 6–8 minutes kiekvieną pusę (kepdami galite apversti kelis kartus). Kiaulienos gabaliukas visiškai iškepa maždaug per 12–15 minučių. Sukdami iešmelius, kepkite mėsą grilyje, nuolat pašlakstydami kokosų arba karvių pienu.

  7. Patiekite su virtais ryžiais.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Rimi“