Saulėtą gegužės sekmadienį „Viking the chef“ šefas Vylius Blauzdavičius savo sodyboje „Antanėlio sapnas“ surengė šventę BBQ patiekalų gerbėjams, kurios metu kepė visą paršelį. Būtent čia jis pademonstravo, kaip paprasta iš jo pagaminti visų taip pamėgtus „pulled pork“ (plėšytos kiaulienos – red. past.) mėsainius.

Ingredientai, kurių reikės burgeriams:

Plėšytos kiaulienos mėsainiai

• Mėgstama sviestinė bandelė burgeriams;
• BBQ padažas;
• Coslow salotos;
• Marinuoti agurkėliai;
• „Pulled pork“ kiauliena;
• Mėgstamas sūris (puikiai dera mėlynasis pelėsinis).

Burgerių pagrindą sudaro plėšyta paršelio mėsa. Vikingas dalijosi patarimais, kaip jį reikia kepti:

„Svarbiausia kepant paršelį – rinktis kokybišką, šviežią, natūraliai užaugintą mėsą. Aš radau pas gerą draugą ūkininką, kuris kiaules šeria grūdais, prižiūri ir augina teisingai, kad būtų tik pati aukščiausia kokybė. Visa kita – daugiau mažiau priklauso nuo jūsų fantazijos“.

Plėšytos kiaulienos mėsainis

„Pulled pork“ ingredientai:

• Paršelis;
• Vanduo;
• Cukrus;
• Actas;
• Druska;
• Prieskoniai su popkornais;
• Prieskoniai BBQ Rub
• Mėgstamas BBQ padažas

Gaminimas:

Sumaišyti vandenį, cukrų, actą, druską ir prieskonius iki tirpalo. Suleisti į didelį, injekcijoms skirtą, švirkštą. Suleisti į didžiausias kiaulės vietas, kur daugiausiai mėsos: mentė, nugara ir t.t. Vietas, kuriose matosi mėsa, gerai ištrinti BBQ Rub prieskoniais. Tada dėti kepti į uždarą grilių. Kiaulė jau bus iškepusi po 10 valandų, tačiau norint išgauti maksimalų sultingumą, skonius, lengvą plyšimą, reikia kepti 15 valandų.

Svarbu: privaloma kepti oda į apačią, kad neišbėgtų visas skystis ir kiaulė pati virtų savo sultyse. Oda sulaiko skysčių išbėgimą ir sulaiko drėgmę kepant.

Po 15 valandų kantraus laukimo belieka plėšyti kiaulę, dėti norimų prieskonių, kad visoje mėsoje skoniai būtų pasiskirstę tolygiai, ir šliukštelti mėgstamo BBQ padažo.

Kaip pasigaminti „pulled pork“ namuose?

Ingredientai, kuriuos naudoja „Viking the chef“:

• Kiaulienos sprandinės arba mentės gabalas (su mente – paprasčiau);
• Vyšnių sultys, medus arba actas (vieta improvizacijai);
• Vanduo;
• BBQ Rub prieskoniai;
• Prieskoniai su popkornais;
• Mėgstamas BBQ padažas.

Gaminimas:

Mentę gerai ištrinti BBQ Rub prieskoniais, jie suformuos idealią plutelę. Kepti orkaitėje 1,5 val. 130 laipsnių temperatūroje, tada vynioti į foliją. Šefas rekomenduoja išbandyti vyšnių sulčių ir vandens tirpalą – jį užpilti prieš įvyniojant mėsą į foliją.

„Pamatysite, kokie nuostabūs ir neregėti skoniai atsiskleis. Suvyniojus į foliją – kepti dar 1,5 val. 140 -150 laipsnių temperatūroje. Labai sunku nusakyti konkretų laiką, nes daug priklauso ir nuo pačios mėsos, bet galite tiesiog įsmeigti šakutę į foliją ir jei jausite, kad mėsa labai lengvai pyšta, „pulled pork“ bus paruoštas“, – pasakoja V. Blauzdavičius.

Taip pat jis priduria: „Mėsa labai giliai neįsisavina prieskonių, tad plėšant reikia dėti prieskonių su popkornais. Gausiai. Ir tada išmaišyti. Įpilti mėgstamo BBQ padažo ir dar kartą gerai išmaišyti. Tai bus jūsų atradimas virtuvėje, pažadu. Išbandykite“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)