Marinuoti raudonieji svogūnai
25 ml acto;
50 ml cukraus;
75 ml vandens;
0.5 arb. š. druskos;
0.5 arb. š. rausvųjų pipirų;
1 vnt. lauro lapas;
0.5 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių;
1 vnt. raudonojo svogūno.
Kaip gaminti
Puode sumaišykite actą, cukrų ir vandenį ir užvirkite. Suberkite druską, rausvuosius pipirus, laurų lapus ir aitriųjų paprikų dribsnius. Pamaišykite ir palikite atvėsti.
Nulupkite ir supjaustykite svogūnus plonais žiedeliais, suberkite į sandariai uždaromą stiklainį. Svogūnus užpilkite marinatu ir palaikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 2 valandas. Geriausią rezultatą pasieksite jei paliksite juos pastovėti 24 valandas.
Patarimas! Tas pats marinatas taip pat tinka morkoms ir pastarnokams!