Vilniuje esančio turkų restorano „Meze" šefas Emre Demirer dalijasi originaliu receptu.
Maltos avienos „Kebab” receptas
Ingredientai:
500 g maltos avienos
1 mažas svogūnas
1 česnako skiltelė
1 paprika
10 g petražolių
1 arb.š. druskos
1 arb.š. raudonosios paprikos dribsnių (galite koreguoti pagal jūsų skonį)
Metaliniai iešmeliai
Paruošimas:
1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir papriką. Dubenyje sumaišykite supjaustytas daržoves, maltą avieną, druską, raudonosios paprikos dribsnius ir rankomis 15 minučių minkykite mėsą.
2. Sudėkite supjaustytas petražoles į dubenį su mėsą, ir dar paminkykite 5 minutes.
3. Palikite maltos mėsos masę šaldytuve 2 val.
4. Po 2 valandų masę galima dėti ant metalinių iešmelių. Sudrėkinkite rankas, kad mėsa neliptų prie rankų ir ant vieno iešmelio dėkite apie 120 g mėsos.
5. Kepkite mėsos iešmelius ant griliaus iš visų pusių, kol gražiai apkeps.
6. Patiekite su šilta pita arba „naan” duona kartu su pjaustytu raudonuoju svogūnu, marinuotomis daržovėmis ir pomidorais. Arba paruoškite raudonojo svogūno salotas: dubenyje sumaišykite ypač tyrą alyvuogių aliejų, žagrenį ir pjaustytus raudonuosius svogūnus. Šios salotos puikiai tiks prie jūsų avienos Kebabo.