Pranešime spaudai „Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas Aidas Poleninas pasakoja, kuo išskirtiniai skirtingų tautų „nacionaliniai“ dešrainiai, ir dalijasi jų receptais.
Vokiškas dešrainis
Nors dažnas linkęs manyti, kad dešrainiai atsirado Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), iš tiesų šis greitai paruošiamas patiekalas buvo „atrastas“ Europoje, o dešrainių tėvyne laikoma Vokietija.
A. Poleninas pasakoja, kad Frankfurto mieste dešrainiai imti gaminti dar XV amžiuje, nors dalis šaltinių byloja, jog dešrainiai čia galėjo „atsirasti“ ir dar anksčiau – net XIII amžiuje.
„Pagrindinis tikro vokiško dešrainio išskirtinumas yra dešrelė – tam, kad dešrainį išties būtų galima vadinti tradicišku vokišku, ši turi būti pagaminta iš kiaulienos, įkimšta į avies žarną ir gausiai pagardinta prieskoniais. Šiais laikais tradiciniam dešrainiui paruošti vokiečiai renkasi vieną iš dviejų dešrelių – virtą, vadinamą „Weisswurst“, arba kiek parūkytą, vadinamą „Bruchwurst“, – pasakoja A. Poleninas.
Anot maisto gamybos eksperto, ruošiant vokišką dešrainį ypač svarbu, kad dešrelė, kuri „guldoma“ į bandelę, būtų kaip galima didesnė. Na, o vėliau dešrelę galima „užkloti“ kitais ingredientais ir pagardais: mėgstamais padažais, traškiais keptais svogūnėliais ir marinuotais agurkais.