Visas šis gėris susuktas į gardžią minkštą tortiliją, o papildomo cinkelio dar prideda marinuoti raudonieji svogūnai. Štai taip lengvai ir paprastai – 20 minučių ir mėgausitės sveikesniu ir dar skanesniu naminiu kebabu. Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto blogu „Ant medinės lentelės“.

Jums reikės:

Marinuoti svogūnai

  • 1.5 vnt. raudonojo svogūno

  • 50 ml vandens

  • 0.5 arb. š. druskos

  • 0.5 valg.š. cukraus

  • 50 ml obuolių sidro acto

Vištienos įdaras

  • 250 g vištienos šlaunelių mėsos

  • 1 valg.š. alyvuogių aliejaus

  • 0.5 arb. š. česnakinės druskos

  • 0.5 arb. š. maltos saldžiosios paprikos

  • 0.5 arb. š. provanso žolelių

  • pipirai „Tellicherry“

Padažas

  • 100 ml graikiško jogurto

  • 0.5 valg.š. citrinos sulčių

  • 1 vnt. česnako skiltelės

  • šviežių krapų

  • 0.25 arb. š.saldžiosios paprikos

  • druskos ir pipirų

Priedai

  • 0.5 pak. vidutinio dydžio tortilijos

  • salotų lapų

  • 1 vnt. pomidoro

  • 2 vnt. marinuotų agurkų

Kaip paruošti

Marinuoti svogūnai

Juos reikės pasigaminti bent prieš dieną. Į stiklainį pilame verdantį vandenį, beriame druską, cukrų ir išmaišome, kol jie ištirpsta. Tuomet sudedame plonomis juostelėmis pjaustytus svogūnus. Užpilame actu. Palaikome kambario temperatūroje kelias valandas, tuomet siunčiame į šaldytuvą per naktį. Kitą dieną svogūnai jau paruošti valgyti. Taip paruoštus svogūnus galima laikyti šaldytuve apie 2 savaites.

Naminiai kebabai

1. Vištieną sumaišome su alyvuogių aliejumi ir visais prieskoniais.

2. Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepame vištieną po 3 minutes iš abiejų pusių. Tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios ir kepame uždengus dangčiu 10 min. Iškepusiais vištienai leidžiame pailsėti 5 min kambario temperatūroje, tuomet supjaustome juostelėmis.

3. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.

4. Tortilijos centre dedame salotos lapų, griežinėliais pjaustytų pomidorų, marinuotų agurkų juostelių, vištienos. Apšlakstome padažu, uždedame marinuotų svogūnų ir susukame tortiliją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją