Visas šis gėris susuktas į gardžią minkštą tortiliją, o papildomo cinkelio dar prideda marinuoti raudonieji svogūnai. Štai taip lengvai ir paprastai – 20 minučių ir mėgausitės sveikesniu ir dar skanesniu naminiu kebabu. Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto blogu „Ant medinės lentelės“.
Jums reikės:
Marinuoti svogūnai
1.5 vnt. raudonojo svogūno
50 ml vandens
0.5 arb. š. druskos
0.5 valg.š. cukraus
50 ml obuolių sidro acto
Vištienos įdaras
250 g vištienos šlaunelių mėsos
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
0.5 arb. š. česnakinės druskos
0.5 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
0.5 arb. š. provanso žolelių
pipirai „Tellicherry“
Padažas
100 ml graikiško jogurto
0.5 valg.š. citrinos sulčių
1 vnt. česnako skiltelės
šviežių krapų
0.25 arb. š.saldžiosios paprikos
druskos ir pipirų
Priedai
0.5 pak. vidutinio dydžio tortilijos
salotų lapų
1 vnt. pomidoro
2 vnt. marinuotų agurkų
Kaip paruošti
Marinuoti svogūnai
Juos reikės pasigaminti bent prieš dieną. Į stiklainį pilame verdantį vandenį, beriame druską, cukrų ir išmaišome, kol jie ištirpsta. Tuomet sudedame plonomis juostelėmis pjaustytus svogūnus. Užpilame actu. Palaikome kambario temperatūroje kelias valandas, tuomet siunčiame į šaldytuvą per naktį. Kitą dieną svogūnai jau paruošti valgyti. Taip paruoštus svogūnus galima laikyti šaldytuve apie 2 savaites.
Naminiai kebabai
1. Vištieną sumaišome su alyvuogių aliejumi ir visais prieskoniais.
2. Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepame vištieną po 3 minutes iš abiejų pusių. Tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios ir kepame uždengus dangčiu 10 min. Iškepusiais vištienai leidžiame pailsėti 5 min kambario temperatūroje, tuomet supjaustome juostelėmis.
3. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
4. Tortilijos centre dedame salotos lapų, griežinėliais pjaustytų pomidorų, marinuotų agurkų juostelių, vištienos. Apšlakstome padažu, uždedame marinuotų svogūnų ir susukame tortiliją.