Pasak festivalio organizatoriaus Jono Mažinto, šių metų renginys turės labai ryškų pandemijos įspaudą.
„Burgerių festivalį rengiame per rekordiškai trumpą laiką, nes ilgai nebuvome tikri dėl karantino sąlygų. Be to, pradėję organizuoti, pamatėme realią pandemijos įtaką maitinimo sferai. Šiais metais turėsime itin daug naujų burgerių ruošimo entuziastų, todėl tiek ištikimi, tiek ir pirmą apsilankantys patirs begalę naujų įspūdžių“, – sako J. Mažintas.
Į Tymo turgų šiemet persikėlusiame festivaliai įprastai burgeriai pasivaišina iki 7000 žmonių. Naujų patirčių pasiilgusių lankytojų būrį pritraukia išskirtinai festivalio lankytojams ruošiami burgeriai. Kaip įprasta, festivalyje bus galima išsirinkti iš kone 30-ies skirtingų burgerių variantų, skirtų įvairius ingredientus ar paruošimo būdus vertinantiems žmonėms.
Gurmė (pranc. gourmet) burgerių gamyboje naudojami kuo šviežesni, aukštos kokybės produktai. Sudėtinės patiekalos dalys ruošiamos ne masinės gamybos metodais, o ingredientų derinimas ir pateikimas parodo šefų išmonę bei profesionalumą.
Gurmė burgerių ruošėjai akcentuoja vietos ūkininkų užaugintų ir sveikų produktų svarbą, kreipia didelį dėmesį į atsakingo vartojimo ir gamybos vertybes, laikosi bendrų tvarumo standartų. Kartu ir festivalio lankytojai kviečiami mėgautis atsakingai – čia nesivaržoma, kas suvalgys daugiau ar greičiau.
Pasaulyje gurmė burgeriai tapo mėgstamu pasirinkimu prieš daugiau nei porą dešimtmečių, o Lietuvą pasiekė prieš aštuonerius metus.
Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Vilniaus Tymo turguje (Maironio/Aukštaičių g.), nuo 11:00 iki 23:00 val. Įėjimas į festivalį nemokamas.