Bus nagrinėjama nauja, bet itin svarbi tema

„Delfi“ organizuojama ilgaamžiškumo konferencija „Longevity“ šiemet įvyks spalio 23 dieną. Tai – jau trečią kartą organizuojamas renginys, o šių metų dėmesys krypsta į šeimos sveikatos ir ilgaamžiškumo temas. Konferencija padės visiems, besirūpinantiems savo ir savo atžalų sveikata, geriau suprasti, kaip pasirūpinti brangiausių žmonių gerove bei užtikrinti ilgesnį ir kokybiškesnį gyvenimą visai šeimai.

Kaip įkainotumėte savo gyvybę, sveikatą? Kiek kainuoja dar vieneri papildomi gero gyvenimo metai? Šiemet pagrindiniu konferencijos partneriu tampa „Luminor“ bankas, o į renginio sceną žengia dar viena, iki šiol negvildenta, bet milžiniško svarbumo tema – finansinis ilgaamžiškumas.

„Ne ką mažiau už fizinę ar emocinę sveikatą svarbi yra ir mūsų finansinė sveikata. Ilgalaikio finansinio saugumo užtikrinimas leidžia ne tik mėgautis dabartimi, bet ir būti ramiems dėl ateities. Na, o vienas iš efektyviausių būdų užsitikrinti orią senatvę – planuoti savo pajamas, išlaidas ir investuoti. Konferencijoje kolegos pasidalins patarimais, kaip tinkamai valdyti savo finansus, kokias priemones galima pasitelkti siekiant susikurti ilgalaikį finansinį stabilumą, leidžiantį kokybišką gyvenimą išlaikyti tiek dabar, tiek vėlesniame amžiuje“, – sako „Luminor“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Indrė Baltrušaitienė

Pranešėjai – nuo genetiko iki mindfulness specialistės

Kaip pasirūpinti subalansuotu šeimos gyvenimu? Kokiais ilgaamžiškumo principais verta vadovautis jau nuo vaikystės? Kokie veiksmai gali padėti stiprinti šeimos imuninę sistemą ir emocinę gerovę? Visa tai – klausimai, į kuriuos bus atsakyta konferencijos metu. Svarbiausios šių metų renginio temos: šeimos mityba ir sveikas gyvenimo būdas, psichologinė jaunimo sveikata, genetika ir jos poveikis vaiko ateities sveikatai, bioinžinerija ir regeneracinė medicina.

„Kalbėsime daugybe temų: mityba, genetika, miegas, fizinė sveikata, emocinė sveikata, bus aptariama ir finansinio ilgaamžiškumo tema, kadangi mums ruošiantis ilgam gyvenimui, turime pasirūpinti jo kokybe, tad ir tinkama finansine sveikata. Tai temos, aktualios bet kuriam šiuolaikiniam žmogui, pasimetusiam visoje informacijos gausoje ir norinčiam gauti realius patarimus, kaip susidėlioti strategiją ilgaamžiam gyvenimui. O juk čia tikrai yra ką apgalvoti“, – įsitikinęs „Longevity“ konferencijos vadovas Tomas Stasiukevičius.

„Longevity“ konferencijos vadovas Tomas Stasiukevičius

Konferencijoje taip pat bus kalbama apie dirbtinio intelekto taikymą, naujausius medicinos išradimus, gerontologiją ir t.t Šių metų pranešėjų gretose – genetikas, medicinos mokslų daktaras Vaidas Dirsė, kognityvinės elgesio terapijos psichoterapeutė ir mindfulness terapijos mokytoja Milda Cibulskytė, taip pat „Pulsetto“, siūlančio dėvimus įrenginius, skirtus streso mažinimui ir nervų sistemos balansavimui, bendraįkūrėjas ir generalinis direktorius Vitalijus Majorovas, „MISHKAY Biotech“ valdančios „Pjaunu grybą“ prekės ženklą, vadovas Tomas Varnas ir ilgaamžiškumo entuziastas Artūras Samulis.

Konferencijos žiūrovų dėmesiui – išskirtinis pokalbis su „Ledo žmogumi“

Dalyviai turės galimybę išgirsti pokalbį su visame pasaulyje žinomu ilgaamžiškumo entuziastu, „Ledo žmogumi“ Wim Hof. Vyras pagarsėjęs įspūdingais žygdarbiais – pusmaratonis basomis sniegu už Poliarinio rato Norvegijoje, planetos rekordas gulint ledo vonioje, nesuvokiamas greitis kopiant į Kilimandžaro viršūnę dėvint tik šortus ir avint tik basutes. Be to, Wim Hof sukūrė unikalų metodą, kurį tyrinėja pasaulio mokslininkai, o pats metodas tapo populiarus tarp žmonių, siekiančių pagerinti savo sveikatą, įveikti stresą, depresiją, nerimą, stiprinti kūno atsparumą.

Wim Hof metodas

„Ilgaamžiškumo tema šiandien sulaukia daug dėmesio, tačiau viešumoje pateikiama informacija neretai gali būti prieštaringa ar spekuliatyvi. Tokios konferencijos kaip „Longevity“ suteikia galimybę gauti patikimą ir mokslu pagrįstą informaciją. Tai tampa tarsi navigacijos įrankiu, padedančiu rasti balansą tarp įvairių gyvenimo aspektų – nuo sveikatos iki finansinio stabilumo“, – pažymi I. Baltrušaitienė.

„Longevity“ konferencija spalio 23 dieną pasitiks su dviem virtualiomis turinio erdvėmis. Pagrindinėje salėje žinomiausi Lietuvos ir užsienio pranešėjai, ilgaamžiškumo entuziastai, medikai ir išradėjai skaitys pranešimus. Šis turinys bus prieinamas Delfi Plius platformoje. Tuo tarpu pokalbių erdvėje, kuri bus matoma visiems Delfi.lt vartotojams, tiesioginės transliacijos metu žiūrovai galės užduoti klausimus ekspertams. Po konferencijos abiejų erdvių turinys bus patalpintas Delfi Plius platformoje ir pasiekiamas neribotą laiką.

Daugiau informacijos apie „Longevity“ konferenciją ir pranešėjus rasite čia.