Kaip rašoma pranešime spaudai, šiandien keturi iš dešimties šalies gyventojų investuoja į įvairias finansines priemones, nekilnojamąjį turtą ar per sutelktinio finansavimo platformas. Be to, tyrimai rodo, kad žengti pirmuosius investuotojo žingsnius svarsto dar daugiau žmonių. Tačiau norintieji protingai pasirūpinti savo finansais, pelningai investuoti ir valdyti rizikas dažnai susiduria su informacijos stoka, tiesos neatitinkančiais mitais ir dėl to iškylančiomis dilemomis.

Kur slypi investavimo sėkmė? Kaip išvengti pinigų nuvertėjimo ir sutaupyti? Kur investuoti pinigus? Į šiuos bei kitus klausimus atsakymų padės ieškoti naujas „Delfi TV“ ir „Swedbank“ projektas „Investavimo akademija“.

Pasak laidos kūrėjų, šiandien galime pastebėti dvi itin ryškias tendencijas – augančias gyventojų pajamas ir rekordinę infliaciją. Todėl investavimas gali tapti puikia išeitimi tiek apsaugoti savo santaupas, tiek užsitikrinti gyvenimo kokybę senatvėje.

Nerijus Mačiulis

Naujoji „Delfi TV“ laida griaus įsisenėjusius mitus ir įrodys, kad investuoti gali kiekvienas, nes tai padaryti yra žymiai paprasčiau, nei galėjome pagalvoti. „Investavimo akademija“ taip pat skatins finansinį raštingumą, suteiks naudingos informacijos apie investavimo galimybes ir asmeninių finansų tvarkymą.

Dešimties laidų cikle iki pat spalio mėnesio žiūrovų laukia įtraukiantys, aktualiausias temas nagrinėsiantys pokalbiai ir diskusijos su įdomiais pašnekovais. Tarp jų – ekonomistai, finansų ir investicijų ekspertai, kurie pasidalins asmeninėmis patirtimis, išsamiomis apžvalgomis ir naudingomis įžvalgomis apie realiu laiku vykstančius įvykius. Susirinkusieji prie ekranų išvys ir vaizdo reportažus, galės susipažinti su gyventojų nuomonės apklausomis ir ateities finansinėmis prognozėmis.

Projekto autoriai išduoda, kad ypatinga bus ir naujosios laidos atmosfera. Finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centre „Rockit“ vyksiančiuose „Investavimo akademijos“ filmavimuose dalyvaus ir žiūrovai, kurie galės artimiau susipažinti su diskusijų dalyviais.

Naujas ir interaktyvus formatas yra naujiena ir „Delfi TV“ eteryje, o galimybės gyvai pabendrauti su susirinkusia auditorija teko ilgai laukti dėl COVID-19 pandemijos. Be to, kas antrą ketvirtadienį su studijoje ir prie ekranų susirinkusiais žiūrovais sveikinsis puikiai atpažįstama „Delfi TV“ laidų vedėja ir prodiuserė Kristina Ciparytė.

Jau pirmojoje laidoje žiūrovai sužinos, ar investavimas padeda apsisaugoti nuo rekordinės infliacijos, bei išgirs, kokios yra investavimo priežastys ir lūkesčiai. Savo pastebėjimais dalinsis „Swedbank” Lietuvoje vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, investicijų konsultantė, finansinio raštingumo lektorė Laura Šeškienė bei Vilniaus TECH universiteto vadybos fakulteto prodekanė, dr. Kamilė Taujanskaitė

„Delfi“ video vadovas Arturas Paknys papildo, kad nepaisant to, jog paprastai televizijos vasarą atostogauja ir ruošiasi naujam sezonui, „Delfi TV“ ir vasarą pasiūlys naujienų, tarp jų ir „Investavimo akademija“, kurios padės mėgautis smagiu bei turiningu laisvalaikiu.

Naują „Delfi TV“ ir „Swedbank“ laidą „Investavimo akademija“ žiūrėkite nuo birželio 2 d., kas antrą ketvirtadienį, 19 val.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.