Dunojaus dviračių takas

Populiarusis Dunojaus dviračių takas, pripažintas vienu pirmųjų dviračių takų Europoje, yra puiki pažintis su dviračiais dėl saugaus maršruto, tiesių, prižiūrėtų takų ir gražių kraštovaizdžių.

Dviračių takas eina vingiuojančia Dunojaus upe nuo Vokietijos iki Juodosios jūros per dešimt Europos šalių, įskaitant Austriją, Slovakiją, Vengriją, Kroatiją ir Rumuniją. Pakeliui yra daug nuostabių vietų, kurias bus smagu patyrinėti – nuo ​​gamtos stebuklo Dunojaus kilpos Austrijoje iki barokinių Vienos rūmų ar Budapešto kurortų.

Viena

Romantiškas kelias, Vokietija

Romantiškas kelias yra išties gražus maršrutas per kaimo vietoves ir kerinčius sienomis apjuostus viduramžių Nördlingen ir Rothenburg ob der Tauber miestus. Maršrutas tęsiasi apie 440 km, daugiausia lygiais keliais, nors ir driekiasi per kvapą gniaužiančias Alpes, kur aukštis viršija 600 metrų.

Keliaudami dviratininkai taip pat gali aplankyti istorinį Augsburgo miestą, o baigti kelionę su vaizdu į pasaką, pavyzdžiui, Noišvanšteino pilį.

Karvė Alpėse

Via Francigena dviračių kelias, Italija

1000 metų senumo piligrimystės maršrutas Via Francigena yra pagrįstas 1800 km kelione, kurią arkivyskupas Sigerikas nuėjo iš Kenterberio į Romą 990 m. Grįžęs jis pažymėjo 80 nakvynių, kurios dabar sudaro šį nuostabų dviračių maršrutą.

Ši dviračių maršruto dalis Didžiojo Šv. Bernardo perėjoje Šveicarijos pasienyje driekiasi per Toskanos kraštovaizdžius, aplankant tokius viduramžių miestus, kaip San Gimignano, prieš pasiekiant Šv. Petro baziliką Romoje. Ilgiausias pažymėtas maršrutas Italijoje eidžia dviratininkams patirti daugybę nuotykių, išvysti įstabius vaizdus, ​​tačiau atkreipkite dėmesį ir į tai, kad jis apima ir Alpes, ir Apeninus dideliame aukštyje.

Roma

Elbės dviračių takas

Nuolat laikomas populiariausiu dviračių maršrutu Vokietijoje, Elbės dviračių takas gali pasigirti įspūdingais kalnų peizažais. Prieš baigdami kelionę Drezdeno mieste, dviratininkai gali važiuoti iš Prahos į Drezdeną ir mėgautis nuostabiais vaizdais, aplankyti bohemiškus miestelius.

Takas yra integruotas į 37 upių dviračių takų Vokietijoje sistemą, leidžiančią dviratininkams tyrinėti apylinkes, aplankant rezervatus ir vynuogynus, prieš pasiekiant Šiaurės jūros pakrantę.

Via Francigena dviračių takas

Camino Frances maršrutas yra maždaug 490 mylių ilgio, kertantis tokius miestus kaip Pamplona ir Leonas, kol baigiasi Santiago de Compostela. Žinomas kaip „Prancūziškas kelias“ yra populiariausia garsiojo Camino de Santiago piligriminio kelio dalis, o dviratininkai dažnai yra kartu su piligrimai, besileidžiantys į epinę kelionę.

Maršrutas veda pro snieguotus Pirėnų kalnus, nuostabius Riochos vynuogynus, žavingus Ispanijos kaimelius, ryškiai žalias Galisijos kalvas ir gyvybingą Ponferrados miestą.

Tauerno dviračių takas, Austrija

Tauerno dviračių takas Austrijoje, prasidedantis Gerlos perėjoje ir baigiantis ties Zalcburgu, yra nuostabi patirtis. Daugiau nei 150 mylių ilgio ir kartais daugiau nei kelių tūkstančių pėdų aukščio maršrutas geriausiai tinka labiau patyrusiems dviratininkams ir gali būti sudėtingas, tačiau vertas kiekvieno pedalo paminimo.

Patirkite gamtos grožį ir pamatykite savo akimis nuostabius vaizdus šiame maršrute, įskaitant Grossglockner kalną, Aukštojo Tauerno nacionalinį parką, Zell ežerą ar Krimml krioklį, kuris yra vienas aukščiausių Europoje.

Geležinės uždangos takas, Bulgarija

Per kalnus ir kurortinius miestus bei miestelius besidriekianti Bulgarijos geležinės uždangos tako atkarpa prasideda viename seniausių ir vaizdingiausių vyndarystės regionų pasaulyje – Trakijos slėnyje. Tada dviratininkai gali eiti į rytus pušynais apsodintais takais į kalnus, besiribojančius su Graikija. Važiuodami per Gotse Delchev ir Devin pajausti natūralų Rodopo kalnų grožį.

Plovdivas, Bulgarija

Baltijos jūros takas

Baltijos jūros ciklas, taip pat žinomas kaip „EuroVelo 10“ maršrutas, eina Baltijos jūros pakrante, kurioje atsiveria daugybė įstabių kultūrų ir vaizdų. Nuo baltų smėlėtų Vokietijos Rivjeros paplūdimių iki įspūdingų uolų, nacionalinių parkų ir tūkstančių salų. Tad tikrai yra kuo pasigrožėti.

Be idiliškų pakrantės vaizdų, galima patyrinėti ir daugybę kultūros palikimų šiuose kraštuose, nes dviračių maršrutas eina per tokius miestus, kaip Gdanskas, Liubekas ir daugelį kitų.

Olandijos sankryžos tinklas

Dėl įspūdingos dviračių infrastruktūros ir tiesių maršrutų Olandija yra ideali šalis važiuoti įvairaus pajėgumo ir patirties turintiems dviratininkams. „Holland Junction“ tinklą sudaro 32 000 km gerai pažymėtų dviračių takų su daugybe krypčių ir vietų poilsiui.

Tinklas leidžia dviratininkams neskubėdant tyrinėti idilišką Hollands North Sea Coast pakrantę, ne tik nuostabų šalies kraštovaizdį, bet ir triukšmingą Amsterdamo miestą.

Amsterdamas

Kornvalio pakrantės kelias, Anglija

Čia galima rinktis savo kelią iš įvairių dviračių maršrutų, tad Kornvalio pakrantės kelias gali svyruoti nuo 30 iki 100 mylių, besidriekiantis per nuostabius pajūrio miestus, tokius kaip Sent Ivesas, o taip pat ir kontrabandininkų takais.

Didžiosios Britanijos dviratininkų slenksčio maršrutas driekiasi nuo Mineheado Somersete per Devoną ir Kornvalį iki Pulo uosto Dorsete ir yra vienas gražiausių Europos dviračių takų pro smėlio įlankas, vandenis ir lankytinas vietas, pavyzdžiui, Edeną.

Kornvalis

Parengta pagal www.cycle-sos.co.uk