763 batai. Tiek nebereikalingų batų buvo panaudota sukurti 7,6 m skersmens ir 3,7 m aukščio kalėdiniam medžiui. Kartu su eglutės pristatymu užfiksuotas ir didžiausios dekoracijos iš batų Lietuvoje rekordas.

Sukurti kalėdinę eglę iš batų sugalvojo Vilniaus kolegijos Mados ir dizaino katedros dėstytoja Lolita Malinauskienė.

„Batai – tai aksesuaras, kuris padeda kurti įvaizdį, yra lengviausiai transformuojami į kitą stilistinį sprendimą“, – savo idėją apibūdina ji. Idėjai virsti realybe buvo pasitelkta pirmo kurso studentų kūrybiškumas ir įgūdžiai.

Mados ir dizaino katedros vedėja Silvija Grušienė prideda, kad tai ne pirmi metai, kai kolegijos studentai sugalvoja kūrybiškai panaudoti nebereikalingus drabužius ar avalynę.

Kalėdų eglė iš batų

„Praėjusiai metais turėjome sukūrę rištinį kilimą iš nenaudojamų bliuzonų, megztinių ir kito trikotažo. Tuomet taip pat buvo fiksuotas rekordas kaip didžiausias rištinis kilimas“, – džiaugėsi katedros vedėja.

Ši iš batų sukurta kalėdinė eglutė taip pat tapo rekordine. Tiesa, S. Grušienė pasakoja, kad šio kūrinio tikslas buvo ne rekordas, o tiesiog norėta sukurti originalią kalėdinę dekoraciją.

„Lektorė L. Malinauskienė pasidalijo savo idėja ir nusprendėme ją įgyvendinti. Reikėjo, kad idėja būtų susijusi su studijų programa ir mokymosi procesu, taip į eglutės kūrimą buvo įtraukti įvaizdžio dizaino studentai“, – kalba pašnekovė.

Kalėdų eglė iš batų

Mados ir dizaino katedros vedėja prisipažįsta, kad originali Kalėdų eglė džiugina ne tik Vilniaus kolegijos bendruomenę, bet jos pažiūrėti atvyksta vis daugiau miesto gyventojų ir svečių. Net ir iš užsienio.

„Buvo atvykusių net rusakalbių užsieniečių, kurie stebėjosi, kad gali būti sukurta tokia eglė. O apie eglę jie sužinojo socialiniame tinkle „Facebook“, – džiaugiasi pašnekovė.

Kalėdų eglė iš batų

Iš nenaudojamų batų sukurta Kalėdinė eglė bus nupuošta sausio 6 d. Išmontavus eglutę dalis batų bus toliau naudojami kūrybiniam procesui teatro, šokio pedagogikos, įvaizdžio dizaino programoms, o likę tinkamai utilizuoti.

S. Grušienė prideda, kad kalėdinės eglutės idėja norima skleisti ekologijos ir atsakingo vartojimo idėją. Juk dažniausiai nenaudojami batai tiesiog nukeliauja į šiukšlyną, tačiau prieš išmetant daiktus galima visuomet stabtelėti ir pagalvoti, gal juos dar galima kaip nors panaudoti.

Nereikalingi batai kalėdinei eglutei buvo surinkti iš kolegijos bendruomenės ir jos narių artimųjų ir draugų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)