Petruškevičius dėkingiausias raudonai spalvai

Artėjant Kalėdoms, Vilniaus gatvės ir gatvelės sužiba visomis kalėdinių lempučių spalvomis, o tamsūs žiemos vakarai čia gerokai „pralinksmėja“ nuo kiekvienoje vitrinoje mirgančių dekoracijų. Viena iš fotogeniškiausių kalėdinių vietų miesto gyventojai ir svečiai pasirinko restoraną „Sugamour“, kuris kasmet vis kitaip pasipuošia šventėms. Kodėl taip galima sakyti? Pamėginkite instagrame paieškoti nuotraukų su grotažyme #sugamour ir viskas taps aišku.

O kaip ir kieno rankomis gimsta šios dekoracijos? „Sugamour“ darbuotojai paaiškina, kad kalėdinę nuotaiką jų vitrinai sukuria floristas ir „Flower Couture by Mantas Petruskevicius“ įkūrėjas Mantas Petruškevičius.

Pirmiausia ši vitrina prikausto dėmesį savo drąsia, ryškia raudona spalva. Pats dekoracijų kūrėjas teigia, kad šiemet dėl jos iš proto eina visas pasaulis – raudoną galima pavadinti šių metų tendencija, kurią jis pajautė prieš daugiau nei metus ir perėmė kurdamas dekoracijas Vokiečių gatvėje esančiam restoranui.

„Visa mano puošyba, net ir vestuvių ir kitų renginių dekoras, paskutiniu metu prisipildė užburiančiai raudonos spalvos. Norėjau jos įnešti ir į Vokiečių gatvę – turbūt toks drąsus ir iššaukiantis pastatas joje atsiranda pirmą kartą“, – nusijuokia M. Petruškevičius.

Siekė sukurti šiltos, šeimai skirtos šventės įspūdį

Floristas savo įkvėpimo šaltiniu vadina Londoną ir Paryžių. Anot jo, raudonos spalvos banga kaip tik iš šių miestų ir kilo. Vis dėlto, raudona spalva – tai ne vienintelis dalykas, be kurio M. Petruškevičius neįsivaizduoja kalėdinių dekoracijų.

„Jose turi atsispindėti tai, kad Kalėdos – šilta, šeimai skirta šventė. Dekoracijose turi matytis namų jaukumas, turi susikurti įspūdis, kad ši vieta yra kuo arčiau namų. Todėl naudoju labai daug gyvų eglių šakų, kaspinų, meškinų, visokių porcelianinių puodelių, dekoracijose atsiranda net ir stalo įrankiai, kėdės. Man norisi perteikti šiltą, ne komercinę namų aplinką“, – aiškina M. Petruškevičius.

Galima sakyti, kad dekoracijos pastatą pakeitė neatpažįstamai. „Visiškai performavau visą pastatą“, – sako kūrėjas.
Restorano "Sugamour" kalėdinės dekoracijos

„Pastatas anksčiau buvo niūrokas. Aišku, taip yra dėl to, nes jis priklauso tam tikram laikmečiui. Dabar restorano fasadas visus stebina. Manau, tai didelis pliusas, nes šiais laikais žmones sunku kažkuo nustebinti“, – pastebi M. Petruškevičius.

Kai kurios dekoracijos gimė per naktį

Kiek laiko užtrunka sukurti tokį įvaizdį? Anot floristo, apie mėnesį laiko vyko spalvų rinkimas, dizaino derinimas, kol iki galo išvystyta dabartinė idėja.

„Iš tiesų, dekoracijos šiandien atrodo dar geriau, nei pirminiame brėžinyje. Dėl jo dar ilgai dvejojau – būna, kad pačiame darbo procese dar kažkas keičiasi, pasipildo. Iš pradžių neplanavau ant fasado dėti briedžių su ragais, bet darbo eigoje užsimaniau tų galvų. Jas man pagamino per naktį“, – darbo užkulisius atskleidžia M. Petruškevičius.

Dekoracijų kūrėjas pastebi, kad žmones papuošimai išties nustebino – tai įrodo gausybė nuotraukų instagrame, kuriose galima matyti prie restorano pozuojančius žmones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)