Surinkome sąrašą vietų, kurios mielai priims bei su savo auginamais gyvūnais supažindins ir žiemą.

Greta Vilniaus – naujas Alpakų slėnis

Apie šią vietą greičiausiai dar nebūsite girdėję, mat ji atsidarė vos prieš porą savaičių. Pasisekė vilniečiams – iki Alpakų slėnio nuvažiuosite vos per pusvalandį.

Ūkio šeimininkė Meda Maželienė lankytojus kviečia atvykti apie savo apsilankymą pranešus iš anksto.

Alpakų slėnis

„Pas mus galima aplankyti alpakas, pasivaikščioti su jomis ir pamaitinti, – kviečia ji ir meiliai pristato savo alpakų lyderį: – Jei Inočis norės, bus galima jį pavedžioti su pavadėliu.“

Apsilankymo čia žiemos metu kaina – 25 Eur/5 asmenims, arba 5 Eur asmeniui. Skanukai alpakoms įskaičiuoti, galima jas fotografuoti.

Alpakų slėnis

„Apsilankymas – privatus, be pašalinių žmonių ir trunka iki 2 valandų, – pažymi M. Maželienė. – Nuo pavasario pas mus bus galima švęsti privačias šventes, vaikų gimtadienius, organizuoti fotosesijas.“

Adresas: Melkio km, Vilniaus r.

Pajoti ant ponio – į Debesų ganyklą

„Esame nedidelis ūkis, šiuo metu auginame 4 arklius, du iš jų – poniai, ir 3 triušius. Planuojame plėstis, tačiau mums svarbiausia ne gyvūnų kiekis, o kokybiškos jų laikymo sąlygos ir pakankamai erdvės tiek gyvūnams, tiek svečiams, – prisistato Debesų ganyklos šeimininkė Evelina Aukštikalnytė. – Mūsų erdvėje rasite didelę pavėsinę su sūpynėmis, laužavietę bei grilio vietą, kur galima pasigaminti maisto. Taip pat pelkės taką, piešimo lentą, karstyklę vaikams. Be to, turime kūdrą, kurioje šiltomis dienomis galima išsimaudyti, o žiemą, užšalus ledui – pačiuožinėti.“

Žiemą ši vieta kol kas dirba tik savaitgaliais ir laukia visų, kurie nebijo šaltuko bei nori praleisti laiką gamtoje, tad svarbiausia suprasti, kad reikia apsirengti pagal orą ir, žinoma, patogiai.

 Debesų ganykla

Šeimininkė atkreipia dėmesį, kad apsilankyti kviečiami ne pavieniai lankytojai, o šeimos ar nedidelės grupės. Čia galima atvykti atšvęsti gimtadienio ar kitos šventes, surengti fotosesiją su gyvūnais, išbandyti jojimo pamokas ant ponio.

Kainos:

  • apsilankymas šeimai/nedidelei grupei kainuoja nuo 40 Eur (5 asmenims, kiekvienas papildomas asmuo + 8 Eur, vaikams iki 2 metų nemokamai). Į apsilankymą įeina erdvės nuoma 2 val., susipažinimas su gyvūnais, trumpa edukacija ir gyvūnų maitinimas. Papildomai galima įsigyti ponio šukavimo ir jojimo edukaciją (kaina vaikui – 10 Eur).
  • Gimtadienis/šventė – kaina 190 Eur (iki 40 žmonių). Į šventinį paketą įeina 4 val. erdvės nuoma, susipažinimas su gyvūnais, edukacija apie gyvūnus ir gyvūnų maitinimas, ponio šukavimo ir jojimo edukacija vaikams iki 35 kg.
  • Jojimo pamoka (45 min.) – 25 Eur.

Adresas: Dasionių km, Nemenčinės sen. (1,5 km nuo Molėtų plento)

Didžiausias būrys alpakų – Čiobrelių rojuje

Daugiau nei 40 alpakų, iš kurių trys – išskirtinės SURI veislės, taip pat šuniukai, triušiai ir vištos laukia Čiobrelių ūkyje.

„Mūsų darbo laikas dažniausiai priklauso nuo oro – jį kiekvieną savaitę skelbiame savo tinklapyje ir socialiniuose tinkluose, tad prieš atvykdami pasitikrinkite darbo laikus. Jei oras prastas, lyja, gyvūnai slepiasi tvartelyje, tad su jais bendraujame ten“, – paprašyta papasakoti apie apsilankymą žiemą pasakoja Gintarė Tarvydavičienė.

Ji dalijasi, kad šiuo metu viskas papuošta kalėdiškai, yra įrengtų fotosesijų vietų. Kalėdiniu laikotarpiu lankytojai vaišinami ūkyje užauginta arbata, virta ant laužo, čia pat galima išsikepti zefyriukų.

Čiobrelių rojus

„Atvykus į ūkį galima bendrauti su gyvūnais, juos pamaitinti, fotografuotis, vaišintis arbata ir zefyriukais. Gyvūnų aptvare visada sutiksite savininkę, ji atsakys į visus klausimus apie alpakas“, – pasakoja G. Tarvydavičienė.

Iš anksto suderinus laiką ūkyje galima užsakyti ir privačias edukacijas su gyvūnais.

Bilieto kaina – 7 Eur/asm., vaikai iki 2 metų įleidžiami nemokamai. Maistas gyvūnams – 1 Eur.

Adresas: Mėlynių g. 35, Kojeliai, Klaipėdos r.

Šiaurinėje rančoje – šventinė amosfera

Gruodžio 15–sausio 5 d., nuo 14.00 iki 20.00 val., lankytojai kviečiami į Šiaurinę rančą.

„Mūsų ūkyje laukia susitikimas ir pasisveikinimas su mūsų kailiniais ir plunksnuotais naminiais gyvūnėliais, juos galima pamaitinti ir paglostyti. Taip pat – kalėdinės dirbtuvės ir Kalėdų Senelio paštas – galima pasigaminti kalėdinį žaisliuką ir parašyti laišką Kalėdų Seneliui. Atvykę galėsite pasivaikščioti šventiškai dekoruotoje ir begale mirksinčių lempučių išpuoštoje rančoje – tai puiki vieta fotosesijoms, – kviečia rančos šeimininkė Ingrida Simėnienė. – Įrengėme ir prakartėlę, nykštukų zoną, bevaikštinėdami sutiksite ir išdykėlį Grinčą. Visur skamba kalėdinės melodijos, gausu įvairių pramogų.“

Šiaurinė ranča

Atsikvėpti galėsite lauko kavinėje, kviečiančioje pasimėgauti kakava, sezoniniais skanėstais ir užkandžiais.

Na o svarbiausia – aplankyti čia gyvenančius gyvūnus: dekoratyvinius triušius, šono avytes, lamas, alpakas, asiliuką, ponį, mini arkliuką, mini ožiukus, įvairias antis, povus, avis bei ožkas.

Apsilankymo kaina – 6 Eur, vaikams iki 6 metų – 3 Eur, vaikams iki 2 metų – nemokamai.

Adresas: Veterinarijos g. 16, Biržai

Daugiau apie egzotinius gyvūnus sužinosite iš Vokės vingio alpakų

Ant gražaus upės kranto įsikūrusios Vokės vingio alpakos. Ūkio šeimininkė Jurgita Petrulionė sako, kad alpakos su džiugesiu priima lankytojus numatytomis dienomis ir valandomis – informacija apie lankymo dienas skelbiama jų „Instagram“ ir „Facebook“ paskyrose. Būtina išankstinė registracija.

Lankytojų čia laukia visa edukacijos programa: susėdus pavėsinėje pasakojama trumpa istorija apie alpakas, jų kilmę, svarbą ir naudą, atveriamos įdomios šių alpakų istorijos, supažindinama su pagrindinėmis maitinimo taisyklėmis (maisteliu alpakoms pasirūpina patys šeimininkai), o tada jau keliaujama į alpakų kiemą su jomis susipažinti, pamaitinti, pasibūti.

Vokės vingio alpakos

„Priimame ne tik pavienius žmones, organizuojame ir edukacijas mokyklos, darželių grupėms. Švenčiame vaikų gimtadienius su alpakomis, čia galima daryti fotosesijas, – kviečia J. Petrulionė. – Mūsų alpakos labai draugiškos, mielos, gerai jaučiasi priimant lankytojus. Visi išvažiuoja pasikrovę geros energijos, pakylėta nuotaika ir patyrę alpakų terapiją.“

Kaina: 7 Eur lankytojui, vaikams iki 2 m. – nemokamai, maistelis alpakoms į kainą įskaičiuotas.

Adresas: Aleksandro Strauso g 18, Vilnius

Grybų dvaro arklidėse pajusite jaukią romantiką

„Keliais žodžiais čia neapsieisi, o ir nupasakoti sunku, geriausia būtų pačiam pamatyti. Ir ne tik pamatyti, bet ir pajusti, pajausti“, – paprašytas papasakoti, ko galima tikėtis atvykus į Grybų dvaro arklides, sako gaspadorius Tomas Grybas.

Arklidės įrengtos kiek netradiciškai – pagal autentiškas vizijas, bet pritaikytos ne tik patogiam žirgų gyvenimui, bet ir jaukiam bei romantiškam žmogaus buvimui šalia žirgo. „Viskas – dėl mūsų ir mūsų svečių malonaus pasibuvimo gamtoje, kaimo aplinkoje, šalia žirgų ir kitų ūkio augintinių. Labai vengiame čia bet kokio kaimietiškumo, bet puoselėjame kaimišką stilių, tam, kad miesto žmogus galėtų jaustis jaukiai ir patogiai“, – pasakoja T. Grybas.

Čia rengiamos įvairios šventės – nuo jaukių pietų šeimos rate iki didelių įmonių vakarėlių. Vyksta krikštynų pobūviai, vaikų ir ne tik vaikų gimtadienio šventės, edukacinės darželinukų ir moksleivių išvykos, filmavimai ir fotosesijos, mokymai, seminarai ir t.t., vardija šeimininkas.

Grybų dvaro arklidės

„Kalėdų laike, nuo šv. Mikalojaus iki Trijų karalių, čia apsistoja ir Kalėdų Senelis, su savo rogėmis ir maišais jis čia nei dieną, nei naktį ramybės niekam neduoda, – šypsosi pašnekovas. – Tad šiuo metų laiku galite atvykti pas mus, maloniai praleisti laiką prie kalėdinės eglutės dvare arba mažesnės eglutės arklidėse, prie duonkepės krosnies sušilti, karštos arbatos ir gardaus maisto džiaugsmus patirti, žirgelius paglostyti ir į akis jiems atidžiau pažvelgti, apsikabinti, o gal ir rogių žvangučius nugirsti.“

Visus apsilankymus reikia derinti ir planuoti iš anksto.

„Kainos visada derinamos ir suderinamos, nes tai gali būti trumpas apsilankymas arkliukui paglostyti ir vaikelį poniu pajodyti, o gali būti didelės įmonės visos dienos vakarėlis. Tad ir kainuoti tai gali nuo 20 iki 150 Eur. Čia jau tik fantazijos reikalas“, – atskleidžia T. Grybas.

Adresas: Dvarininkų 9, Purnuškės, Vilniaus r. (Molėtų pl. 26 km.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją