14
Kitas

Trumpas pabėgimas iš miesto

Tai – atitinkamas garas, patyrusio pirtininko vanojimas, ištisi ritualai. Savo gyvenime atradę šį malonumą tikina, kad tai pagrindinė jų geros sveikatos ir nuotaikos priežastis.

Teigiama, kad pirtis stiprina imunitetą, malšina skausmą, mažina stresą. Net 20 metų trukęs tyrimas Suomijoje parodė, kad pirtis padeda apsisaugoti nuo įvairių demencijos formų bei širdies ir kraujagyslių ligų.

Pakalbinus kelių unikalių pirčių šeimininkus įspūdį man paliko užkrečiantis entuziazmas. Kiekvienas jų nuoširdžiai dalinosi atrastais sveikatinimosi receptais ir visus nebandžiusius kvietė bent kartą atvykti ir patiems patirti tikrą pirtį. O juk žiemą tai padaryti dvigubai smagiau!

Taigi štai kelios vietos, kur apsilankius ir jums gresia prisijungti prie prisiekusių pirties gerbėjų būrio.

Teminės pirtys miesto centre

Atvykti į pirtį intriguojančiu pavadinimu „Ivãnas Muša Gongã“ galite taip, kaip stovite – šeimininkai sako, kad viskuo pasirūpins: rankšluosčiais, šlepetėmis, pončais, pirties kepurėmis, vantomis bei aromatais.

Pirtyje rasite ir gėrimų bei užkandžių barą, ledo vonias, karštą kubilą po atviru dangumi bei profesionalių pirtininkų komandą, kuri veda tiek atvirus, tiek privačius pirties seansus. Svarbiausias dalykas čia – moderni, malkomis kūrenama krosnis.

„Mes norime populiarinti modernios pirties kultūrą, skatinančią sveiko gyvenimo būdą miesto žmogui. Todėl nuolatos ieškome būdų ir galimybių sudominti ir įkvėpti vilniečius atrasti šį malonumą. Neseniai atidarėme dvi naujas pirtis – vieną Trakų rajone, o kitą Vingio parke. Taip pat bendradarbiaujame su Lukiškių kalėjimo 2.0 erdve, kurioje greitai atsiras „Iglu“ tipo pirtis“, – kviečia pirčių atstovai.

„Ivãnas Muša Gongã“ pirtininkai.

Per 4 gyvavimo metus čia išbandyta daugiau kaip 100 skirtingų teminių pirčių. Šeimininkai pastebėjo, kad ypač didelio susidomėjimo sulaukia tik moterims skirtos pirtys: „Šokoladinė pirtis“, „Molio pirtis“, „Gamtos stichijų pirtis“ ir pan. Vyrai mieliau renkasi pirtininkų vyrų vedamas pirtis: „Stress relief“, „Tradicinę lietuvišką“ ar „Detox“ pirtį su ledo vonia. Sekmadieniais lankytojai renkasi ir atviroje pirtyje, kurioje gali lankytis tiek vyrai, tiek moterys.

Kainos:
Teminių pusdienio renginių kainos gali svyruoti nuo 40 iki 60 Eur.
Savaitinės teminės pirtys su profesionaliu pirtininku – 35 Eur.
Šeštadienio detox pirtis visiems – 25 Eur.
Sekmadienio atvira pirtis centrinėje pirtyje – 30 Eur, Trakuose – 20 Eur.

Adresai:
Centrinė teminė ir privati pirtis – Kalvarijų g., 50D, Vilnius
Pirtis Vingio parke – M. K. Čiurlionio g. 98, Vilnius
Pirtis Lukiškių kalėjime 2.0 – Lukiškių skg. 6, Vilnius
Pirtis Trakuose – Bražuolės g. 4, Trakų r.

14
Kitas

Trumpas pabėgimas iš miesto

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Keliauk Lietuvoje“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)